«Άσχημο να σου στερούν αυτό που αξίζεις»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την αλλαγή ψυχολογίας που έφερε η αφαίρεση βαθμών μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε πως «κόντρα στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είμαστε δέκα φορές πιο συγκεντρωμένοι».

Αναλυτικά, ο Έλληνας τεχνικός είπε στην κάμερα της NOVA:

Για την τιμωρία: «Θα προτιμούσα να μην πω τίποτα. Είναι η τρίτη αναβολή για φέτος και αυτό λέει πολλά για το πως λειτουργούμε ως διοργάνωση. Η πρώτη αναβολή έγινε για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο και δεν έγινε τίποτα. Ελπίζω με αυτή την αναβολή σε βάθος χρόνου να είναι για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για την ψυχολογία στα αποδυτήρια: «Σίγουρα είναι άσχημο όταν χάνεις βαθμούς που κέρδισες μέσα στο γήπεδο. Αν είναι οριστική η απόφαση δεν μένει να την αποδεχθούμε και μέσα στο γήπεδο να δείξουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον κάθε αντίπαλο. Δεν θέλουμε δικαιολογίες, θέλουμε μέχρι το τέλος να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται Είναι φυσιολογικό να υπάρχει απογοήτευση. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Εδώ όλοι οι άλλοι είναι εκτός από τους παίκτες. Πρέπει και εμείς οι προπονητές να επωμιστούμε έναν ρόλο ψυχολόγου για να τους έχουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση, αν και δεν μας αρέσει. Εμείς να είμαστε αγωνιστικά αυτοί που πρέπει, ότι και να γίνει».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Είπα στα παιδιά πως το σημαντικό είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε δέκα φορές σε μεγαλύτερη εγρήγορση σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό παίζουν τελείως διαφορετικά. Πρέπει να έχουμε καλή τακτική προσέγγιση. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες. Θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση.

Για την άποψή του για τον «δικέφαλο»: «Ο αντίπαλος είναι μια μεγάλη ομάδα, που έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Έκαναν μια κοιλιά που τους κόστισε. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, να το ευχαριστηθούν όσοι το δουν. Είναι άσχημο για τους παίκτες να παίζουν σε άδεια γήπεδα. Τους έλεγα για πλάκα σήμερα πως αυτοί θα είναι σταρ, καθώς δεν θα υπάρχει κανένας άλλος στο γήπεδο».

Αν ζήτησε κάτι για τα γενέθλια του: «Δεν ζήτησα κάτι. Μπαίνουμε στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος και είναι σημαντικό να είμαστε αυτοί που πρέπει».

gazzetta.gr