«Πιστεύουμε στην πρόκριση»

Πίστη υπάρχει στο στρατόπεδο της εθνικής ομάδας για ανατροπή του σκηνικού και πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, όπως τονίζει ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο τερματοφύλακας της Ουντινέζε μίλησε στη SportDay:

Για τη νέα κατάσταση στην εθνική ομάδα: «Καταρχήν να καλωσορίσουμε το νέο προπονητικό τιμ. Ο κ. Μαρκαριάν είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει στη χώρα μας, μπορεί να καταλάβει τη σημασία του τάιμινγκ που βρισκόμαστε. Έχει δουλέψει ξανά με Έλληνες παίκτες και αυτό είναι σημαντικό. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και γι' αυτόν κι εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει ώστε να αντιστρέψουμε  την κατάσταση».

Για το τι έφερε την εθνική σε αυτήν τη θέση: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Δεν μπορεί να πεις ότι έφταιξε μόνο ο προπονητής. Φταίξαμε όλοι εμείς οι παίκτες πρώτα απ' όλα. Έγιναν λάθη που καταλάβαμε εκ των υστέρων, αλλά δεν υπάρχει νόημα να γίνουμε μετά Χριστόν προφήτες. Δεν ωφελεί σε κάτι αυτό. Από μόνοι μας ξέρουμε ότι έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Δεν γίνεται τη μία μέρα να είμαστε στους ''16'' του κόσμου και την άλλη να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Προφανώς κάτι δεν κάναμε σωστά στο ξεκίνημα των προκριματικών και πρέπει να το αλλάξουμε».

Για το πόσο βελτιωμένη μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα: «Μακάρι να μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να αλλάζουν όλα κατευθείαν, αλλά δεν γίνεται. Ούτε ο προπονητής έχει μαγικά ραβδάκια. Οφείλουμε όμως ο καθένας μας να βελτιώσει την απόδοσή του και να δώσει το κάτι παραπάνω. Έχουμε ποιότητα, όλοι παίζουμε σε μεγάλες ομάδες, χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και θέλουμε να κερδίσουμε στη Βουδαπέστη για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Για το πόσο το πιστεύουν οι διεθνείς: «Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα ήμασταν εδώ. Κερδίζοντας το ματς, θα υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Δεν μπορούμε βέβαια να λέμε μεγάλα λόγια, από τη στιγμή που είμαστε στην τελευταία θέση του ομίλου. Μια νίκη όμως στην Ουγγαρία θα είναι μεγάλο βήμα».

gazzetta.gr