«Δίκαια βρίσκομαι στην Εθνική»

Να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης καλείται η Εθνική Ελλάδος, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης, που χαρακτήρισε δίκαιη την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Να βοηθήσει την Ελλάδα με την παρουσία του θέλει ο Κώστας Κατσουράνης, που όπως δήλωσε, δε θεωρεί άδικη την επιστροφή του στην Εθνική, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ελπίδες, αρκεί να μην χάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, είπε: «Η Εθνική βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή, ο προπονητής προσπαθεί να βάλει δικά του στοιχεία στην ομάδα, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν το ματς και το σημείο «κλειδί» είναι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Αν το κάνουμε αυτό και βγάλουμε πάνω απ’ το 100% σ΄αυτό το ματς γιατί έτσι χρειάζεται, έχουμε ελπίδες»

Για την επιστροφή του, τόνισε: «Για μένα είναι κάτι το φυσιολογικό να βρίσκομαι εδώ. Θεωρώ πως δεν βρίσκομαι άδικα εγώ και δεν θα μιλήσω καθόλου για όλα αυτά που έχουν γίνει. Ήρθα να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ μαζί με τα άλλα παιδιά να πετύχουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο και είπα πολλές φορές ότι καμιά Εθνική ομάδα δεν στηρίζεται ποτέ σε έναν – δύο παίκτες. Τα στοιχεία που είχαμε τόσα χρόνια πρέπει να τα διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε να τα έχουμε»

Για την συνεισφορά του στην γρήγορη προσαρμογή των νέων διεθνών: «Αυτό που προσπαθώ εγώ και τα πιο παλιά παιδιά στην ομάδα είναι ότι πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πρέπει να κερδίζουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό. Ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει! Δεν ξέρω πως, αλλά πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο με νοοτροπία νικητή γιατί αυτό κρατάει ζωντανή την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θα συνεχίσει να την κρατάει αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανή και σ’ αυτό το παιχνίδι της Κυριακής και γενικά στο παιχνίδι της πρόκρισης και γενικά στα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Νομίζω επειδή το ζήσαμε όλη αυτή την δεκαετία, το αξίζουν αυτά τα παιδιά και πρέπει να καταλάβουν τι προσπάθεια χρειάζεται για να έχουν την Εθνική ομάδα στη θέση που της αρμόζει, σ’ αυτή που την έχει συνηθίσει ο κόσμος και νομίζω πως βάσει ταλέντου μπορεί να βρίσκεται εκεί».

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική στο ματς με την Ουγγαρία για να πάρει τη νίκη: «Ήδη ο προπονητής έχει ξεκινήσει και μας έχει δείξει ήδη τον τρόπο που αγωνίζονται. Είναι στο χέρι το δικό μας να καταλάβουμε όλα αυτά που ο προπονητής προσπαθεί να μας περάσει , ν’ ακούσουμε τις εντολές του και να βγούμε στο γήπεδο να κάνουμε αυτά που μας λέει. Παίζουμε με μια καλή ομάδα, έχουν 7 βαθμούς εμείς έναν στην βαθμολογία και πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι τακτικά, να κρατήσουμε το μηδέν και σε κάποιοι σημείο του παιχνιδιού να σκοράρουμε εμείς, ώστε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Το σημαντικό σ’ αυτό το ματς δεν είναι το αν θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, το σημαντικό είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, που θα μας φέρει τη νίκη».

Αν με τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία μπορούν ν’ ανατραπούν όλα: «Όχι δεν μπορούν ν’ αλλάξουν όλα, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε, καθώς με μια ισοπαλία είμαστε ακόμη στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι η εικόνα που θα δείξει η ομάδα μέσα στο γήπεδο και το πώς θα παρουσιαστεί μέσα στο παιχνίδι και τι στοιχεία θα βγάλει, αυτά θα μας δείξουν εάν έχει έρθει η καλύτερη λειτουργία και η καλύτερη εικόνα της ομάδας, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr