«Φρένο»...

Πάθος , δύναμη και αποφασιστικότητα έβγαλε η Εθνική ομάδα, όμως άργησε σχεδόν μισή διοργάνωση να το κάνει και όλα δείχνουν πως δεν θα προλάβει το τρένο της πρόκρισης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θύμισε την Εθνική του Σάντος και του Ρεχάγκελ, όμως δεν κατάφερε να φύγει από την Βουδαπέστη με τη νίκη που θα την έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης με το τελικό 0-0 να ευνοεί τους Ούγγρους.

Στο κατάμεστο «Groupama Arena» οι δυο ομάδες μπήκαν παθιασμένα με σκοπό να πάρουν τον έλεγχο, με την Ελλάδα να καταγράφει την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 4ο λεπτό με ένα σουτ του Τοροσίδη εκτός περιοχής που κατέληξε πάνω από την εστία του Κίραλι.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 20ο λεπτό με τον Τζούτζακ να φεύγει από αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή να δοκιμάζει το αριστερό του πόδι αναγκάζοντας τον Καρνέζη να πέσει στην κλειστή του γωνία και να διώξει. Στο 23΄ μάλιστα έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ όταν σε γύρισμα του Σαλάι από δεξιά ο Γκέρα κοντρόλαρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι απέφυγε τον Μανωλά όμως ευτυχώς για την «γαλανόλευκη» το σουτ του ήταν άστοχο. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν ένα σουτ για κάθε ομάδα με τον Στίμπερ στο 38΄να σημαδεύει τον Καρνέζη και τον Φετφατζίδη στο 39΄τον Κίραλι.

Οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με πίεση ψηλά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Μαγυάρους, οι οποίοι έδειχναν χαμένοι. Στο 48΄ο Κονέ απείλησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σταφυλίδη και έκανε το ίδιο και στο 50΄ σε σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 50΄ σε γύρισμα του Τοροσίδη ο Αθανασιάδης λίγο έλειψε με τακουνάκι να σκοράρει, όμως δεν τα κατάφερε. Πολύ κοντά στο 0-1 έφτασε και ο Φετφατζίδης στο 51΄ όμως η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κίραλι. Η Ελλάδα έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 69΄όταν σε σέντρα του Σταφυλίδη ο Αθανασιάδης  έκανε την προβολή όμως δεν βρήκε για λίγο τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι Ουγγροι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νικη σε διπλή ευκαιρία στο 88΄ με τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ του δυνατό σουτ του Πιντερ και στην εκτέλεση του ο Νικολιτς από μισό μέτρο να αστοχεί. Κοντά στη νίκη όμως έφτασε και η Εθνική σε προσπάθεια του Τοροσίδη στο 89΄και αδύναμο δεξί σουτ του Κατσουράνη που έπεσε και μπλόκαρε ο Κίραλι στην αριστερή του γωνία.

Το 0-0 έμεινε μέχρι και την λήξη, με την Ουγγαρία να μένει στην 3η θέση με 8 βαθμούς και την Ελλάδα στην τελευταία με 2.

Η Ρουμανία από την άλλη που κέρδισε με 1-0 τα Νησιά Φερόε  έφτασε τους 13 βαθμούς. Ένα βαθμό λιγότερο έχει η Β. Ιρλανδία, που επικράτησε με 2-1 της Φινλανδίας, ενώ στους 4 έμεινε η Φινλανδία και στους 3 έμειναν τα Νησιά Φερόε.

Η Εθνική έχει να αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος της  προκριματικής φάσης  εκτός έδρας τα Νησιά Φερόες (13/6), την Ρουμανία (7/9) και την Βόρεια Ιρλανδία (8/10) και στο Καραϊσκάκη την Φινλανδία (4/9) και την Ουγγαρία (11/10).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Καντάρ, Φιόλα, Γιουχάζ, Λεάντρο, Ελέκ (70’ Πίντερ), Τζούτζακ, Τόζερ, Στίμπερ, Γκέρα, Σαλάι (68’ Νίκολιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανώλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Κονέ (77’ Γιαννιώτας), Χριστοδουλόπουλος (69’ Φορτούνης), Φετφατζίδης (77’ Κατσουράνης), Σάμαρης, Αθανασιάδης.