Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου η ΑΕΚ!

Η Ένωση γίνεται, όχι απλώς η πρώτη ΠΑΕ, αλλά η πρώτη ελληνική εταιρεία που μπαίνει στο καινοτόμο πρόγραμμα της διαχειρίστριας εταιρείας του αγγλικού χρηματιστηρίου για φιλόδοξες επιχειρήσεις. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Σε ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετάσχει σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα με την ονομασία ELITE, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η διαχειρίστρια εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Λονδίου, London Stock Exchange 

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετάσχουν φιλόδοξες εταιρείες από όλη την Ευρώπη, αποκτώντας παράλληλα την προοπτική, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στη συνέχεια και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η «πλατφόρμα» ELITE δίνει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εύκολη πρόσβαση σε συμβούλους, επενδύσεις και εξειδίκευση και είναι σχεδιασμένο προκειμένου να βοηθά τις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να οικοδομούν το επόμενο στάδιο ανάπτυξης, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε μια ευρεία γκάμα πιθανών χρηματοδοτικών επιλογών, ενώ αυξάνει την ορατότητά τους και την ελκυστικότητά τους για τους δυνάμει επενδυτές.

Ο Raffaele Jerusalmi, διευθυντής Κεφαλαιαγοράς της LSEG, μιλώντας για την ένταξη της ΑΕΚ στο πρόγραμμα τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΑΕΚ στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως τα εργαλεία και οι συμβουλές που παρέχει το πρόγραμμα θα στηρίξει την επιχείρησή της στην προσπάθεια να αναπτυχθεί. Η ΑΕΚ θα γίνει μέρος της ζωηρής κοινότητας του ELITE, όπου οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ευημερούν, ανταλλάσσοντας εμπειρίες μεταξύ τους».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Δέδες είπε: «Η ΑΕΚ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που παράγει έσοδα. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας».

Η θέση της ΠΑΕ 

Από την πλευρά της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη -σημαντική- εξέλιξη. Όπως τονίζουν από την ΠΑΕ, από την αρχή της τρέχουσας σεζόν υπήρξαν διαδοχικές επαφές με τον Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο ανέλαβε να ελέγξει οικονομικά και αναπτυξιακά την Ένωση ως εταιρεία και έκρινε ότι έχει μεγάλη προοπτική, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αφού ολοκληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ το πρόγραμμα, της ανοίγεται ο δρόμος για επενδύσεις που, σε συνδυασμό με την κατασκευή του γηπέδου, θα κάνουν την ομάδα πολύ ισχυρή.