Οι δανεικοί «βαρόμετρο» στο πλάνο

Μέσα στις επόμενες ημέρες διοίκηση, Ισά και Περέιρα θα κάτσουν στο τραπέζι για να βάλουν κάτω το πλάνο του νέου Ολυμπιακού. Τι θα γίνει με τους δανεικούς και τι με τον Μητρογλου, πριν αποφασιστούν οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Προφανώς και όλο αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει δώσει ήδη το στίγμα των απαιτήσεων του για την ομάδα που ο ίδιος θέλει να δημιουργηθεί την νέα σεζόν. Και προφανώς και ήδη έχουν γίνει ενέργειες κυρίως προς την ελληνική αγορά όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» βεβαίως για τους δικούς τους λόγους αρνούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο πως έχουν προχωρήσει ουσιαστικά σε μεταγραφικές υποθέσεις όμως είναι δεδομένο πως οι πρωταθλητές κινούνται με στόχο να φέρουν στον Πειραιά ότι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά και συνάμα να μπορέσουν να είναι πανέτοιμοι για τους στόχους από το εξωτερικό.

Τα θέματα των δανεικών

Στην σύσκεψη που θα γίνει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα όπως όλα δείχνουν θα μπουν τα πάντα στο τραπέζι με τον Πορτογάλο να αναφέρει τόσο τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα όσο και τους παίκτες που είτε θέλει να μείνουν είτε να αποχωρήσουν. Πολύ σημαντικό ρόλο στο τι ακριβώς θα επιδιώξει να κάνει ο Ολυμπιακός θα παίξει η πορεία των υποθέσεων των δανεικών παικτών. Σαντάνα, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Αφελάι και Μήτρογλου βρίσκονται στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση που να δείχνει τις προθέσεις των «ερυθρολεύκων». 

Ο Σαντάνα είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει παρελθόν μια και οι απογοητευτικές του εμφανίσεις δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη ευκαιρία και ενεργοποίηση της οψιόν που υπάρχει το καλοκαίρι με την Σάλκε. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και με τον Ιμπραΐμ Αφελάι που άλλωστε και ο ίδιος ψάχνεται ήδη για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Από εκεί και πέρα οι περιπτώσεις των Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και Μήτρογλου είναι ανοικτές. Για τον Σέρβο τα πράγματα ήταν δεδομένα τον Δεκέμβριο όπου όλα έδειχναν ότι θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς με την Αντερλεχτ. Τώρα τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά όμως οριστικές αποφάσεις θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Εντινγκά από την άλλη παίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δανεικός στον Ολυμπιακό από την Μονακό στην οποία δεν υπολογίζεται. Οι Μονεγάσκοι δεδομένα τον παραχωρούν όμως η απόφαση του Περέιρα δεν είναι ξεκάθαρη. Το πιο πιθανό πάντως είναι από τους Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά στην καλύτερη περίπτωση να μείνει ο ένας. 

Υπόθεση Μήτρογλου

Τέλος, το μεγάλο ζήτημα είναι αυτό του Μήτρογλου. Η Φούλαμ δεν τον θέλει, ο ίδιος δεν θέλει ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο επιστροφής στην ομάδα του Λονδίνου ενώ ο Περέιρα έχει καλή γνώμη για τον «πιστολέρο» και θα τον ήθελε και την νέα σεζόν. Πόσο εύκολο όμως είναι να συμβεί αυτό; Η Φούλαμ όσο και αν θέλει να τον «ξεφορτωθεί» είναι δύσκολο να δεχθεί να τον αφήσει να φύγει για τον Ολυμπιακό που τον αγόρασε με 15 εκατ. Ευρώ. Ήδη βεβαίως ένα ποσό από αυτά τα χρήματα (κοντά στα 4 εκατ. Ευρώ) έχει «σβηστεί» λόγω του δανεισμού του την τρέχουσα σεζόν. Αν ένας δανεισμός μπορεί να γίνει και για την επόμενη χρονιά ή αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να κλείσει το αρχικό deal με τους Αγγλους είναι κάτι που θα μπορέσουμε να μάθουμε με μεγαλύτερη σιγουριά στην πορεία. 

Η υπόθεση Μήτρογλου όμως θα κρίνει εν πολλοίς τι θα κάνει με τη ενίσχυση του στην επίθεση ο Ολυμπιακός. Αλλιώς θα κινηθεί χωρίς Μήτρογλου και αλλιώς με τον Έλληνα επιθετικό στο ρόστερ και την νέα σεζόν. Όπως δεδομένα μέσα στις προσθήκες που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι και ένας πρωτοκλασσάτος στόπερ παρά την πολύ καλή παρουσία που δείχνει ο Μποτία από την επιστροφή του και μετά. Στα χαφ και εκεί μπορεί να προκύψει μεταγραφή, όπως δεδομένα χρειάζεται και στα άκρα της επίθεσης. Πρώτα όμως θα ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των παικτών που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ και μετά θα έρθουν οι μεταγραφές. Και μέσα στο Πάσχα θα έχουμε μια πιο καλή οπτική του θέματος.