«Το πιστεύω, μπορούμε την πρόκριση»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την αλλαγή στον πάγκο της Εθνικής ομάδας με την έλευση του Σέρχιο Μαρκαριάν και εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι έστω και την τελευταία στιγμή, η Εθνική θα πάρει το εισιτήριο για το Euro.

Το στίγμα του για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο, έδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναφέρθηκε στα σημάδια βελτίωσης που έδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ εξέφρασε την αισιδοξία του πως έστω και την τελευταία στιγμή, η ελληνική ομάδα θα καταφέρει να πρόκριση για την τελική φάση του Euro.

Αναλυτικά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στον Sport FM 94,6: 

-τα συναισθήματα μετά το 0-0 στη Βουδαπέστη: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ουσιαστικά αρχίσαμε από την αρχή, είχαμε νέο προπονητή και υπήρχε μεγάλη πίεση. Σαν ομάδα πιστεύω πως δείξαμε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και ίσως αξίζαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σταθήκαμε πολύ περισσότερο σαν ομάδα, όπως έβλεπαν οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια». 

-το πού αποδίδει την αλλαγή στην εικόνα της Εθνικής: «Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, φταίμε όλοι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι φάνηκε πως η χημεία που απέκτησε πολύ γρήγορα ο προπονητής με τους παίκτες είναι πολύ καλή. Η δουλειά που κάναμε με το προπονητικό τιμ ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν θέλω να πω ότι ο Ρανιέρι είχε κάτι λιγότερο από τον Μαρκαριάν, αλλά έγιναν κάποιες επιλογές που δεν βγήκαν. Δεν έπιασε αυτή η αλλαγή. Είναι κάτι που συμβαίνει. Τώρα πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Με αυτόν τον προπονητή που έχουμε τώρα να φτιάξουμε την Εθνική όπως θέλουμε. Δεν χάθηκε ποτέ η έννοια της οικογένειας από την Εθνική, απλώς είχαμε πολλά προβλήματα, με τραυματισμούς ή παιδιά που δεν είχαν ομάδα. Στο εξής να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω πως έστω και την τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες, θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα εισιτήριο. Εύχομαι να φτάσουμε στην τελική φάση, εκεί όπου η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται, για να δώσουμε άλλη μια χαρά στους Έλληνες που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη». 

-τις εντυπώσεις από τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Ο προπονητής είναι ένας άνθρωπος που μιλά τη γλώσσα μας, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, πώς συμπεριφέρεται και τι θέλει ο Έλληνας. Προσπάθησε να μας περάσει να παίξουμε με καρδιά και μυαλό. Μας βοήθησε πάρα πολύ ότι με όλο το τεχνικό τιμ δουλέψαμε πολύ στην τακτική, κάτι πολύ σημαντικό για μια εθνική ομάδα. Έτσι παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι σαν σύνολο. Η πρώτη εβδομάδα με αυτόν τον προπονητή προσωπικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας καινούριος προπονητής, δεν θα πρέπει να τον συγκρίνουμε με τους παλιότερους. Έχει τη δική του φιλοσοφία και τη δική του ιστορία. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας πάνω από όλα για την Ελλάδα και μετά για τους εαυτούς μας και τον ίδιο. 

-το επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής: «Πράγματι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουμε μια δυσκολία στο γκολ. Κι από αυτό το Μουντιάλ υπήρχε το πρόβλημα. Δεν έχουμε στην καλύτερη κατάσταση όλους τους επιθετικούς μας, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να φτάνει καλύτερα η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι εύκολο να λέμε πως φταίνε οι επιθετικοί όταν δεν μπαίνει γκολ ή οι αμυντικοί όταν δεχόμαστε γκολ. Είναι δουλειά όλης της ομάδας, όμως, και θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε. Με την ποιότητα και τις ικανότητες που έχουμε, πιστεύω πως αν δουλέψουμε σωστά θα μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε». 

-το ντέρμπι με την Μπάγερν και τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί: «Παίζω και αριστερό και δεξί μπακ, λόγω των απουσιών που έχουμε στα άκρα της άμυνας. Όπου χρειαστεί η ομάδα… Με βοηθά ότι προσαρμόζομαι στους ρόλους που μου δίνονται. Οπουδήποτε κι αν μου πει ο προπονητής θα παίξω, θα προσπαθήσω να βοηθήσω τη Ντόρτμουντ. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά τώρα. Είχα κάποιους τραυματισμούς που με κράτησαν έξω για περίπου δύο με δυόμισι μήνες, αλλά τώρα είμαι καλά».