Αναφορές-σοκ της UEFA σε πρόσωπα!

Σε πρόσωπα «αμφιλεγόμενα», «κακόφημα» και «διεφθαρμένα» αναφέρεται η UEFA στις εκθέσεις της για τα ύποπτα ματς του Koriopolis και μάλιστα τα κατονομάζει! Διαβάστε στο SDNA ποια είναι τα πρόσωπά αυτά.

Ανάμεσα σε πλήθος στοιχείων που αφορούν τη στοιχηματική δραστηριότητα των ελληνικών αγώνων σε ευρωπαϊκές και ασιατικές στοιχηματικές εταιρίες, η UEFA στις εκθέσεις της λαμβάνει υπ’ όψιν και τις πληροφορίες που έχει σχετικά με το ποιόν των ανθρώπων που διοικούν τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Οι αναφορές της είναι εντυπωσιακές, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το SDNA δεν υιοθετεί κανέναν από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η UEFA για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Τα στοιχεία, πάντως, αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στην πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο και τα δημοσιεύουμε, σεβόμενοι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας για όσους από τους παρακάτω δεν έχουν ακόμη δικαστεί.

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4 (21/3/2011), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Το ύποπτο ιστορικό της Ηλιούπολης, κατά τους ειδικούς της UEFA, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Η ομάδα αυτή έχει εντοπιστεί 6 φορές από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης… Υπήρχαν δε φήμες, σχετικά με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ιωάννη Κομπότη και τον βασικό μέτοχο της Ηλιούπολης, Γεώργιο Τσακογιάννη, ότι θα χειραγωγούσαν τον αγώνα, ενώ υποστηρίζεται ότι διατηρούν σχέσεις, που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη χειραγώγηση αυτή».

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (27/10/2008), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Αχιλλέας Μπέος, πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, (ο οποίος εμπλέκεται στον διαβόητο στημένο αγώνα, το 2004, με την Ντιναμό Τυφλίδας, σ’ έναν αγώνα Κυπέλλου UEFA), επένδυσε πρόσφατα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπέος είναι γνωστός, ως διεφθαρμένο πρόσωπο, που ζει με τέτοιου είδους χειραγωγήσεις»!

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Διαγόρας – Εθνικός Πειραιώς 2-2 (1/2/2009), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για το ότι, η Ελληνική Β’ Εθνική Κατηγορία είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στημένων αγώνων στις τελευταίες αγωνιστικές. Και υπάρχουν μερικά διαβόητα πρόσωπα, που συμμετέχουν σε ομάδες, όπως ο Αχιλλέας Μπέος (πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου) στον Ολυμπιακό Βόλου… Σε κάθε περίπτωση η διαφθορά και οι στημένοι αγώνες φαίνονται, πράγματι, συνηθισμένα πράγματα σε αυτό το πρωτάθλημα».

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 (2/2/2009), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει σε έναν πρόεδρο που ονομάζεται Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι του 2008 και ο οποίος έχει φήμη σε όλη την ποδοσφαιρική αδελφότητα, ως άνθρωπος που αγοράζει ποδοσφαιρικά σωματεία για παράνομες δραστηριότητες. Ο κος Μπέος έχει εξεταστεί από την UEFA στο παρελθόν σχετικά με ύποπτη εικόνα στοιχήματος που παρατηρήθηκε σε μια άλλη ελληνική ομάδα, που είχε στην ιδιοκτησία του. Αυτή η ομάδα ήταν ο Πανιώνιος και οι υποψίες περιέλαβαν τα στοιχήματα του ημιχρόνου/τελικού του αγώνα Κυπέλλου UEFA κατά της Ντιναμό Τιφλίδας, την περίοδο 2004-2005».

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει στον Αχιλλέα Μπέο, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που έχει εξεταστεί και θεωρείται ύποπτος για στήσιμο αγώνων σε αρκετές περιπτώσεις».

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού είναι ο Θωμάς Μητρόπουλος. Η ομάδα του Ηλυσιακού έχει κακή φήμη και έχει αναμιχθεί σε ύποπτους αγώνες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο Κύπελλο Ιντερτότο (σ.σ. εννοεί το Αιγάλεω πριν τη συγχώνευση). Ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα είναι ο  Κώστας Ριαβόγλου και έχει πολύ καλές σχέσεις με το Θωμά Μητρόπουλο. Η ομάδα του φέρεται επίσης να έχει αναμιχθεί σε πολλούς ύποπτους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια…».

Στην έκθεσή της για τον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0 (4/5/2009), η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Καβάλα είναι ιδιοκτησία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν βασικός μέτοχος της ΑΕΚ και απέκτησε κακή φήμη… Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει, επίσης, πολύ έντονη σχέση με την ΑΕΚ».

ΠΗΓΗ: sdna.gr