Έχασε με... Στιλ από τον Κύζα

Ο Παναθηναϊκός δεχόμενος δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, έχασε από τον Πανθρακικό με 2-1 στην Κομοτηνή - Πολλά και δικαιολογημένα παράπονα των «πράσινων» από τον διαιτητή Κύζα, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από τραγικό λάθος του Λουκ Στιλ και όμορφο πλασέ του Ίγκορ. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και στο 55’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σίλντενφελντ. Ωστόσο στο 60’ ο Κύζας με μία ακατανόητη απόφαση απέβαλε τον Μπούρμπο για τζαρτζάρισμα δείχνοντάς του την κίτρινη κάρτα. Το «τριφύλλι» συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο, αλλά έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και τελικά αυτό το… πλήρωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τζάνη να δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Αυτή η νίκη των Ακριτών τους δίνει πολλές ελπίδες παραμονής, την ώρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Μετά το τέλος της 31ης «στροφής» του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Μία φάση και από το πουθενά… γκολ

Το πρώτο ημίχρονο στην… χειμωνιάτικη Κομοτηνή θα είχε ξεχαστεί γρήγορα αν στο τελευταίο λεπτό δεν είχε δώσει ο Ίγκορ Ντε Σόουζα προβάδισμα στους Ακρίτες. Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο δεκάλεπτο πήρε τον έλεγχο και μάλιστα δημιούργησε την μοναδική του αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κλωναρίδης έκανε υπέροχη παράλληλη πάσα, ο Καρέλης μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ενώ είχε μπροστά του όλο το τέρμα άδειο, την έστειλε στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων Αθανασιάδη. Στο 28’ οι Ακρίτες δημιούργησαν υποψία ευκαιρίας όταν ο Μεχία εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Στιλ την μπλόκαρε σταθερά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ατζαγκούν πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και κινήθηκε προς αυτή. Λίγο πριν μπει στο «κουτί» φάνηκε να δέχεται μαρκάρισμα από πίσω, αλλά ο Κύζας αφού πρώτα το… σκέφτηκε λίγο αποφάσισε να δώσει κίτρινη στον Νιγηριανό για «θέατρο». Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς τέρματα, σε μία ανύποπτη φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Στιλ έκανε λάθος πάσα στον Μπούι, ο Μεχία έκλεψε κι έδωσε στον Ίγκορ, με τον έμπειρο Βραζιλιάνο σέντερ φορ να μην αστοχεί από πλεονεκτική θέση και να ανοίγει το σκορ με όμορφο πλασέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε τον Νίκο Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μάρκους Μπεργκ σαν αριστερό εξτρέμ, αλλά το πείραμα απέτυχε.

Ισοφάριση και… αποβολή

Ο Παναθηναϊκός παρά το… σοκ του γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μπήκε αποφασισμένος να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55’ οι «πράσινοι» κέρδισαν ένα κόρνερ από τα αριστερά. Ο Νάνο ανέλαβε την εκτέλεση και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-1. Το «τριφύλλι» έδειξε να παίρνει τα… πάνω του και στο 58΄έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή, όταν το πλασέ του Καρέλη μετά από πάσα του Μπεργκ σταμάτησε πρώτα στο σώμα του Αθανασιάδη και στη συνέχεια στο δεξί του δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο ρέφερι Κύζας αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια. Με μία –επιεικώς- αστεία απόφαση έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπούρμπο και τον απέβαλε για ένα τζαρτζάρισμα κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

 Μέσα σε τέσσερα λεπτά (67’-71’) οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο φορές τον δρόμο για τα δίχτυα με τους Πέτριτς και Καρέλη, αλλά αμφότερα τα γκολ ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ από τον βοηθό του Κύζα.  Στο 82’ όμως ο Ατζαγκούν δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό χέρι του Έμποου αλλά ο Κύζας παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και δεν έδωσε το φάουλ και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Στο 86’ ο Ατζαγκούν έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Πέτριτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 91’ οι «πράσινοι» πλήρωσαν το γεγονός ότι δεν μετέτρεψαν τις ευκαιρίες τους σε γκολ και ο Πανθρακικός με φοβερό σουτ του Τζάνη μετά από πάσα του Ίγκορ με το στήθος νίκησε τον Στιλ για το 2-1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο… τρίποντο που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Παράλληλα μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδος.