Ολυμπιακός: Οι αποφάσεις για τους δανεικούς

Τις τελικές του αποφάσεις φαίνεται πως έχει πάρει ο Βίτορ Περέιρα για τους τέσσερις δανεικούς, με την περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου να παρουσιάζει τις περισσότερες ιδιομορφίες.

Ο Βίτορ Περέιρα έχει αρχίσει να καταλήγει στα τελικά του συμπεράσματα αναφορικά με το ρόστερ του Ολυμπιακού και εξαίρεση δεν αποτελούν οι δανεικοί. Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Σαντάνα και Μήτρογλου έχουν περάσει από το «σκάνερ» του Πορτογάλου, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα του Goal, έχει αποφασίσει για την τύχη τους στην ομάδα.

Στην περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, είναι γνωστό ότι πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού παρά την πτώση της απόδοσής του στο δεύτερο μισό της σεζόν, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα και ειδικότερα στο Champions League. Το σίγουρο είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν προτίθενται να καταβάλλουν τα χρήματα που προβλέπει η οψιόν που έχουν στη συμφωνία με την Άντερλεχτ, ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος ο παίκτης δείχνει διάθεση να συνεχίσει στην ομάδα, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι Βέλγοι να συμφωνήσουν με ένα μικρότερο ποσό.

Από τις απλούστερες περιπτώσεις είναι αυτή του Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος είναι δανεικός για δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό από τη Μονακό. Μέσα στον Μάιο αναμένεται να γίνει η πρώτη επαφή με την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, για να συνεχίσει ο Κονγκολέζος στον Πειραιά. Οι καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο ομάδες αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους και είναι εξαιρετικά πιθανό ο Εντινγκά να συνεχίσει και του χρόνου με τα ερυθρόλευκα.

Ξεκάθαρα δείχνουν τα πράγματα για τον Φελίπε Σαντάνα. Ο Βραζιλιάνος που ήρθε το Γενάρη από τη Σάλκε, πήρε από την αρχή αρκετές ευκαιρίες από τον Περέιρα, όμως η κακή του εικόνα σε συνδυασμό με την επιστροφή του αισθητά βελτιωμένου Μποτία, τον έστειλαν σύντομα στον πάγκο και σε πολλά ματς και εκτός αποστολής. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο έμπειρος σέντερ μπακ θα επιστρέψει στη γερμανική ομάδα το καλοκαίρι.

Η πιο περίπλοκη περίπτωση είναι αυτή του Κώστα Μήτρογλου, αφού πολλά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν ανάμεσα στον ίδιο και στη Φούλαμ στην οποία ανήκει. Οι Λονδρέζοι ξόδεψαν 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν πριν από ενάμιση χρόνο και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Αν η Φούλαμ αποφασίσει να μην συνεχίσει με τον Μήτρογλου, θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή για να μετακομίσει στον Ολυμπιακό, αφού ο φετινός δανεισμός του κόστισε σχεδόν 4 εκατομμύρια και δύσκολα θα γίνει και του χρόνου μία ανάλογη συμφωνία. Ο 26χρονος φορ θα βρεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα το καλοκαίρι για να συζητήσει το μέλλον του, όμως είναι δεδομένο ότι σε αυτήν την υπόθεση θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεκαθαρίσει.

Πηγή: gazzetta.gr