Κατατέθηκε το νομοσχέδιο, καταργείται το αυτοδιοίκητο

Στην Βουλή κατατέθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις». Δεν αλλάζει τη στάση της η Κυβέρνηση για το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε φέρει τον τίτλο: «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» και όπως αναφέρεται: «με το παρόν σχέδιο νόμου επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». 

Τονίζεται ότι βούληση της Πολιτείας είναι μέσω του νομοσχεδίου αυτού να καταπολεμήσει όσο το δυνατόν δραστικότερα τα επικίνδυνα φαινόμενα βίας που όλο συχνότερα εμφανίζονται και διαρκώς εντείνονται.

Δεν αποκλείεται πλέον να αυξηθούν οι αντιδράσεις από συλλόγους οι οποίοι θεωρούν ότι με το νέο σχέδιο νόμου θίγεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει την επιβολή ποινών από τη FIFA και την UEFA.

Ενδεικτικά, μία από τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται είναι αυτή της διάθεσης εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.