Ο Καρέλης είχε το... αντίδοτο!

Μετά από 40 μέρες χωρίς νίκη και 3 σερί γκέλες, ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε το... τρίποντο!  Ο Νίκος Καρέλης ήταν εξαιρετικός! Σκόραρε, κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ο «φευγάτος» Πράνιτς και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, 2-0 την Ξάνθη.

Έτσι έπαιξαν

Έχοντας να διαχειριστεί αρκετές απουσίες(Μπεργκ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Μαυρίας), ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε 4-2-3-1(επί της ουσίας 4-6-0 με Πέτριτς και Ατζαγκούν να αλλάζουν θέσεις κατά περίσταση), επαναφέροντας τον Κάρλος Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Πορτογάλος αρχηγός και δίδυμο στα στόπερ ο Σίλντενφελντ με τον Τριανταφυλλόπουλο. Λαγός και Μπούι τα αμυντικά χαφ. Ο Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο, αριστερό εξτρέμ ο Κλωναρίδης, δεξί ο Καρέλης και στην κορυφή ο Πέτριτς.

Από κει και πέρα, ο Λουτσέσκου που δεν είχε χάσει φέτος από τον Παναθηναϊκό, παρέταξε τον Κυριακίδη στην εστία, δεξιά στην άμυνα τον Μπαξεβανίδη, αριστερά τον Γκομσί και τους Γούτα, Λισγάρα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ομπόντο και Παπαστεριανός οι «κόφτες», με τον Κλέιτον σε επιτελικό ρόλο. Σολτάνι, Λουσέρο στα άκρα και μπροστά ο Ράνος.

Λάθη, νεύρα και γκρίνια!

Η αγωνιστική ανάταση του Παναθηναϊκού έμεινε στα λόγια για το πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον. Οι «πράσινοι» ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις απέναντι στην Ξάνθη. Τέσσερα παιχνίδια, εξάλλου, χωρίς «τρίποντο» είναι πολύς καιρός για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Το «τριφύλλι», όμως, παρουσίασε ξανά αρνητική εικόνα. 

Το τρικ του Έλληνα τεχνικού να παίξει χωρίς καθαρό «φουνταριστό» μέσα στο γήπεδο δεν έπιασε, οι παίκτες του έκαναν το ένα ατομικό λάθος πίσω από το άλλο και όσο περνούσαν τα λεπτά, τα νεύρα και οι βεβιασμένες ενέργειες γίνονταν όλο και περισσότερες.

Ο Παναθηναϊκός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα έφερε γκρίνια στην Λεωφόρο μετά από πολύ καιρό. Μια ομάδα άνευρη, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανήμπορη να φτιάξει ωραία πράγματα. Είναι ενδεικτικό της τραγικής εικόνας του Παναθηναϊκού, το γεγονός πως δεν έφτιαξε ούτε μισή φάση για να απειλήσει την Σκόντα.

Μια Σκόντα που από την πλευρά της ήταν άριστη στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Λουκ Στιλ.

Ξανά στο... on με Καρέλη οδηγό!

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ένας άλλος Παναθηναϊκός. Σαν να γύρισε τον διακόπτη και πάλι στο... on! Οι γηπεδούχοι έβαλαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, ενέργεια που τόσο είχε λείψει και άρχισαν να πιέζουν την Ξάνθη. Η είσοδος του Πράνιτς αντί του Μπούι που δεν υπήρχε στο χορτάρι, έδωσε μεγαλύτερη ποιότητα στην κυκλοφορία ενώ ο εξαιρετικός Ζέκα παρέσυρε και τους υπόλοιπους.

Στο 59' το φάουλ του Νάνο πέρασε άουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Πράνιτς αλλά η τρίτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 67' ήταν και η... φαρμακερή! Ο Πέτριτς με πάσα ανάλογη της κλάσης του, έβγαλε μόνο του τον Καρέλη και ο νεαρός στράικερ πλάσαρε υπέροχα τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Η μπάλα έφυγε... συστημένη για το δεξί «παραθυράκι» της Ξάνθης.

Η είσοδος του Νίνη έκανε ακόμη πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό(φοβερή ενέργεια στο 76', με την μπάλα να περνάει άουτ) και στο τελευταίο λεπτό μια εξαιρετική ενέργεια του Καρέλη, έφερε το πέναλτι και το 2-0 από τον Ντάνιελ Πράνιτς. Κάπως, έτσι οι «πράσινοι» μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, επέστρεψε στις νίκες και έδειξε να μπαίνει ξανά στον σωστό δρόμο.

MAN OF THE MATCH: Συνεχίζει να... ξελασπώνει τον Παναθηναϊκό, όταν απουσιάζει ο Μάρκους Μπεργκ! Ο Νίκος Καρέλης παραμένει on fire και χάρη στο δικό του εξαιρετικό τελείωμα, το «τριφύλλι» επέστρεψε στις νίκες. Είναι καταπληκτικό το πλασέ που κάνει στην φάση του γκολ, στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται από κανέναν πορτιέρο στον κόσμο. Στο φινάλε κάνει εκπληκτική ενέργεια μέσα στην περιοχή και παίρνει το πέναλτι που αξιοποιεί ο Πράνιτς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πρωταγωνιστής στην βελτίωση της εικόνας του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο. Αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ βοήθησε αρκετά στην επανάληψη, όσον αφορά την δημιουργία του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αναστασίου, που προφανώς κάτι βλέπει στις προπονήσεις, του έδωσε ακόμη μια ευκαιρία. Ο Ουασίμ Μπούι, πάντως, την... πέταξε κι αυτή στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν βοήθησε σε κανένα κομμάτι του ματς και σωστά έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού, η άμυνα της Ξάνθης πιάνεται στον ύπνο. Ο Καρέλης έχει όλο τον χρόνο να κοντρολάρει, να σημαδέψει και να το «γράψει».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Απαρατήρητος πέρασε απόψε στην Λεωφόρο, ο Κουκουλάκης. Χωρίς λάθη και οι βοηθοί του. Σωστά δείχνει πέναλτι σε ανατροπή του Καρέλη από τον Γκόμσι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο κόσμος επέστρεψε στην Λεωφόρο και μαζί του ο Παναθηναϊκός στις νίκες. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επιβλήθηκε 2-0 της Σκόντα Ξάνθης, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίος ο Νίκος Καρέλης, από κοντά και ο Κάρλος Ζέκα.