Με Γερ-μανία στους "8" (βίντεος/φώτος)

Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Σλοβακία (3-0), «τελείωσε» την υπόθεση – πρόκριση από το ημίχρονο και περιμένει στα προημιτελικά μία εκ των Ισπανία, Ιταλία. Φοβερή εμφάνιση από τον Ντράξλερ με ένα γκολ και μία ασίστ.

Δεν χρειάστηκαν να περάσουν παρά λίγα λεπτά στο «Stade Pierre Mauroy» του Λιλ για να επιβάλει η Γερμανία τον ρυθμό της και να κυριαρχήσει. Με κορυφαίο τον Ντράξλερ (που προτιμήθηκε αντί του Γκέτσε) τα «πάντσερ» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, «στρίμωξαν» στα σχοινιά τους Σλοβάκους και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Και μπορεί στο 7' ο Κόζατζικ να είπε «όχι» στην κεφαλιά του Κεντίρα, αλλά ένα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων είδε τον «κεραυνό» του Μπόατενγκ να καταλήγει στα δίχτυα του. Ήταν το πρώτο γκολ του 27χρονου κεντρικού αμυντικού σε 63 εμφανίσεις με την φανέλα των «πάντσερ». Στο 13' η Γερμανία έφτασε μία... ανάσα από το 2-0. Ο Σκρτελ έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Γκόμες αλλά ο Κόζατσικ «ψάρεψε» τον Οζίλ και τον σταμάτησε.

Τα «πάντσερ» αναπτύσσονταν πότε από τον άξονα, πότε από τα άκρα, οι Σλοβάκοι αμύνονταν κάτω από την μεσαία γραμμή και στο 24' η Γερμανία κατέγραψε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία. «Μοιραίος» πάλι ο Οζίλ, ο οποίος είδε το σουτ που έκανε να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η εικόνα του ματς δεν είχε αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ, η οποία ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης. Η Σλοβακία σε όλο το πρώτο ημίχρονο απείλησε μόλις μία φορά, αλλά σε αυτήν λίγο έλειψε να σκοράρει! Στο 41' ο Πέκαρικ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κούτσκα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ στην μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίος τερματοφύλακες στον κόσμο, αν όχι ο κορυφαίος. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, η Γερμανία «τιμώρησε» τους Σλοβάκους και επί της ουσίας «τελείωσε» πρόωρα την υπόθεση – πρόκριση. Στο 43' ο Ντράξλερ «χόρεψε» τον αντίπαλό του, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γκόμες, ο οποίος «έγραψε» το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Σλοβάκοι έψαχναν ένα... θαύμα στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκαν την «χαλάρωση» των Γερμανών και από το 49' έως το 57' σημείωσαν τρεις «τελικές», αλλά δίχως να απειλήσουν σοβαρά τον Νόιερ. Και στο 63' ήρθε το 3-0! Ο Εζίλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χούμελς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Ντράξλερ (που ήταν... ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι) και αυτός πιστοποίησε την «μαγική» του εμφάνιση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα! Τα εναπομείναντα λεπτά στο Λιλ κύλησαν... χαλαρά. Η Γερμανία δεν «κυνήγησε» να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, οι Σλοβάκοι το «παράτησαν» και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα.

Η Γερμανία έβγαλε δίχως να... ιδρώσει την «υποχρέωση» στους «16», έκανε επίδειξη δύναμης και πλέον περιμένει τον νικητή από την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιταλία για έναν... πρόωρο τελικό στα προημιτελικά!

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (72' Χέβεντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (76' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ (72' Ποντόλσκι), Γκόμες

Σλοβακία: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84' Σάλατα), Βάις (46' Γκρέγκους), Χροσόφκσι,Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64' Σέστακ)

Κίτρινες: Κίμιχ, Χούμελς Σκρτελ, Κούτσκα