«Τσέκαρε» εισιτήριο με τεσσάρα (βίντεος/φώτος)

Αν και έπαιζε με τη… φωτιά για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, το Βέλγιο τελικά επικράτησε 4-0 της Ουγγαρίας για τη φάση των «16» του Euro 2016 και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι μπήκαν με… φόρα, αρχικά προειδοποίησαν τους Ούγγρους στο 7’ με ένα σουτ του Ντε Μπρούινε και τρία λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του μέσου της Σίτι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πάρει φόρα και στο 15’ απείλησαν και πάλι με τον άσο των «πολιτών», όμως ο Κίραλι απέκρουσε αποτελεσματικά το σουτ του 24χρονου.

Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ ισορρόπησαν σιγά-σιγά και κατάφεραν να απειλήσουν στο 24’ με τον Τζούτζακ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά. Στη συνέχεια και πάλι το Βέλγιο βγήκε μπροστά με τον τερματοφύλακα των Ούγγρων να λέει όχι στις προσπάθειες των Μέρτενς και Λουκάκου στο 25’ και 32’ αντίστοιχα, ενώ στο 35’ έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούινε, ακούμπησε τη μπάλα με τα δάχτυλα και την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς έχασαν ακόμη μία καλή ευκαιρία, με τον Μέρτενς να πατάει περιοχή ύστερα από ωραίο γύρισμα του Αζάρ, να κάνει ένα δυνατό σουτ όμως και πάλι ο Κίραλι ήταν εκεί.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ούγγροι «ξύπνησαν» και άρχισαν να απειλούν, αρχικά στο 54’ με τον Σάλαϊ να κάνει την κεφαλιά όμως να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια στο 66’ όταν ο Πίντερ έπιασε καλό σουτ, με τον Κουρτουά να αιφνιδιάζεται και να διώχνει δύσκολα. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Γιούχαζ να απειλήσει με ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο πάντως κατέληξε άουτ.

Με την ώρα να περνάει, οι Ούγγροι άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο προς την αντίπαλη εστία, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές του Βελγίου στο 78’, όταν βγήκαν σε αντεπίθεση με τον Αζάρ, ο οποίος έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Μπατσουαγί που μόλις είχε περάσει στο ματς και εκείνος από κοντά «έγραψε» το 2-0.

Το δεύτερο τέρμα ουσιαστικά «σκότωσε» τους παίκτες του Μπερντ Στορκ ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αζάρ από δημιουργός έγινε σκόρερ και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Στη συνέχεια οι Ούγγροι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής όμως ο Κουρτουά είπε «όχι» στις προσπάθειες των Λόβρενσιτς και Τζούτζακ. Αντίθετα, οι Βέλγοι «χτύπησαν» ξανά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καράσκο από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν η έκτη ομάδα που παίρνει «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα, η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς έγινε η πρώτη στο φετινή διοργάνωση που πετυχαίνει τέσσερα γκολ.

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Τζούτζακ, Νάγκι, Σάλαϊ, Γκέρα (46' Έλεκ), Λόβρενσιτς, Πίντερ (75' Νίκολιτς), Γκούζμικς, Τζούχαζ (79' Μπόντε)

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Άλντερβαϊρελντ, Φερμάελεν, Ναϊνγκολάν, Φερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου (76' Μπατσουάγι), Αζάρ (81' Φελαϊνί), Μέρτενς (70' Καράσκο), Μουνιέ

Κίτρινες: Κάνταρ, Λανγκ, Έλεκ Φερμάελεν, Μπατσουάγι, Φελαϊνί