«Νικώντας την Αγγλία αλλάζουν οι ζωές μας»

Το οριστικότερο παιχνίδι της ιστορίας της δίνει η Εθνική Ισλανδίας απέναντι στην Αγγλία, κάτι που αντανακλούν και οι δηλώσεις του βοηθού του Λαρς Λάγκερμπακ, Χέιμιρ Χάλγκριμσον.

Η Ισλανδία και μόνο που βρίσκεται στη φάση των 16 του Euro αποτελεί γι' αυτήν ένα μοναδικό επίτευγμα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μία πρόκριση-έκπληξη στο αποψινό ματς κόντρα στην Αγγλία θα μοιάζει με τεράστιο κατόρθωμα, το μεγαλύτερο στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου.

«Οι παίκτες έχουν κερδίσει τις καρδιές των Ισλανδών ήδη με τις εμφανίσεις τους στη διοργάνωση. Αν κερδίσουν και την Αγγλία οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα. Το ισλανδικό ποδόσφαιρο θα ανέβει κι άλλο στην εκτίμηση και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο θα είναι πια διαφορετικός. Αν θέλεις το καλύτερο από τη ζωή σου, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος όταν σου παρουσιάζονται οι ευκαιρίες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία από αυτήν για το ισλανδικό ποδόσφαιρο. Αλλά ό,τι και να γίνει, αυτοί οι παίκτες είναι ήδη νικητές», σχολίασε ο Χάλγκριμσον που θα αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Ισλανδίας μετά το Euro όταν και θα αποχωρήσει από το τιμόνι ο Λάγκερμπακ.