ΣΟΥΠΕΡ έκπληξη! Tους Ξεφτίλινσον (βίντεο/φώτος)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΙΡΣΗ! Η Ισλανδία πέταξε εκτός EURO την Αγγλία. 

Η Αγγλία προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με πέναλτι του Ρούνεϊ, αλλά η Ισλανδία έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στα προημιτελικά του Euro 2016.

Δείτε την LIVE κάλυψη της αναμέτρησης... 

2' Πρώτο σουτ στο ματς από τον Στάριτζ η μπάλα άουτ.

3' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Αγγλία.Ο Στάριτζ έκανε την μπαλιά, ο Στέρλινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ισλανδίας και ο Χάλτορσον τον ανέτρεψε.

5' ΓΚΟΛ για την Αγγλία: Ο Γουέιν Ρούνεϊ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους.

6' ΓΚΟΛ για την Ισλανδία. 1-1 με τον Σίγκουρτσον. Με τη σέντρα οι Ισλανδοί καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με την άμυνα της Αγγλίας να πιάνεται στον ύπνο. Μετά από πλάγιο ο Άρνασον πήρε την κεφαλιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο αμαρκάριστος Ράγκναρ Σίγκουρντσον έκανε το 1-1.

18' ΓΚΟΛ για την Ισλανδία. 1-2 με τον Σίγκτορσον.  Κακή αντίδραση της άμυνας της Αγγλίας με τους Ισλανδούς να αλλάζουν εύκολα την μπάλα και τον Σίγκτορσον από το ύψος του πέναλτι να νικά τον Χαρτ. Μερίδιο ευθύνης έχει και ο Άγγλος τερματοφύλακας ο οποίος θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα.

 

Στατιστικό: Αυτή είναι η πρώτη φορά στην οποία η Αγγλία δέχεται δύο γκολ στα πρώτα 18 λεπτά ενός αγώνα από τον Νοέμβριο του 2007. Τότε είχε ηττηθεί με 3-2 από την Κροατία.

27'  Η Αγγλία προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα κάτι όμως που είναι δύσκολο αφού η άμυνα της Ισλανδίας είναι εξαιρετική.

28' Σέντρα από τον Στάριτζ, ωραίο γυριστό σουτ από τον Κέιν και διώχνει σε κόρνερ ο Χάνταρσον.

30' Στάριτζ και Ρόουζ άλλαξαν την μπάλα με τον δεύτερο να κάνει τη σέντρα και τον Χάνταρσον να βγαίνει και να μαζεύει την μπάλα.

33' Σουτ του Σκούλασον η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαρτ.

44' Σέντρα του Γουόκερ ο Ρούνεϊ προσπάθησε να σουτάρει με την μία χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

TΕΛΟΣ Α' ΜΕΡΟΥΣ: Μετά το 1-2 η Αγγλία δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει. Τα λάθη στην άμυνα της στοίχησαν, ενώ οι Ισλανδοί σε δυο φάσεις πέτυχαν δυο γκολ. 

55' Mεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία. Τραγική αντίδραση και πάλι από την άμυνα της Αγγλίας που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα στο κόρνερ, ο Ρ. Σίγκουρνστον με ανάποδο ψαλίδι πήγε να νικήσει τον Χαρτ αλλά ο τερματοφύλακας των Άγγλων ήταν τυχερός αφού η μπάλα πήγε πάνω του.

70' Εξαιρετικό τάκλιν του Σίγκουρντσον που σταματά τον Βάρντι την ώρα που εκείνος έβγαινε απέναντι στον Χάλντορσον.

72' Ατομική ενέργεια από τον Σάιβαρσον που μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

79' Έξυπνη μπαλιά του Γουίλσιρ όμως ο Κέιν μόνος του με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στον Χάλντορσον.

83' Nέα μεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία. Ο Γκούναρσον βγήκε στην κόντρα, "χόρεψε" τον Σμόλινγκ αλλά ο Χαρτ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του.

90' Αντί να πιέζουν οι Άγγλοι οι Ισλανδοί έχουν κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μαζί πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Tρια λεπτά καθυστερήσεις... 

93’ Μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία για να φέρει το ματς στα ίσα. Σέντρα του Γουόλκερ ο Βάρντι πήρε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε σε ένα κεφάλι και πέρασε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ: Πανάξια στην επόμενη φάση η Ισλανδία. Χάλια η Αγγλία που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να μπορεί να γυρίσει το ματς. 

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ (46' Γουίλσιρ), Άλι, Ρούνεϊ (86'Ράσφορντ), Στάριτζ, Στέρλινγκ (60' Βάρντι), Κέιν.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (88'Τράουστασον), Σίγκτορσον.

Δείτε σε πίνακα το τακτικό πλάνο αλλά και τις συνθέσεις των δυο ομάδων

 

Στατιστικά:

-Ο Χάλτορσον είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη φάση των ομίλων αφού χρειάστηκε να επέμβει 18 φορές.

-Ο Ρούνεϊ με τη σημερινή του συμμετοχή φτάνει τις 115 με την Εθνική Αγγλίας και πιάνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.