Φοβερές ατάκες στο… αντίο του Χότζσον!

Η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου του Ρόι Χότζσον έβγαλε ατάκες και ειδήσεις με τον Άγγλο τεχνικό να παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη για την αποτυχία των «λιονταριών» στο Euro.

Ως κύριος ήρθε και ως τέτοιος αποχωρεί ο Ρόι Χότζσον από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, άσχετα από το τι έργο παρήγαγε ως τεχνικός. Ο πρώην (πια) προπονητής της Εθνικής Αγγλίας έδωσε το «παρόν» στην συνέντευξη τύπου άσχετα αν όπως και ο ίδιος δήλωσε στην αρχή της: «Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνω εδώ, επειδή νομίζω ότι η χθεσινή μου δήλωση αποχώρησης ήταν αρκετή. Μου είπαν ωστόσο θα ήταν σημαντικό να είμαι εδώ γιατί πολύς κόσμος κάνει τον έξυπνο μετά από την ήττα μας.

Υποθέτω ότι κάποιος οφείλει να μείνει όρθιος και να δεχθεί όλα τα πυρά και τα βέλη. Είμαι απογοητευμένος.  Δεν με πίεσε κανείς να έρθω. Είμαι ήθελα να καταστήσω σαφές ότι κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν μπορεί να πει ότι φοβήθηκα να αντιμετωπίσω τα media. 

Το έκανα γιατί ποτέ δεν σνόμπαρα μία συνέντευξη τύπου, αν και δεν είναι πια δουλειά και ότι κι αν πω μπορεί να ρίξει λάδι στην φωτιά», ήταν η αρχική του τοποθέτηση για να συνεχίσει με όσα επακολούθησαν τον αποκλεισμό από την Ισλανδία: «Δεν το έβλεπα να έρχεται. Δεν είχα κάποια ένδειξη ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο στραβά. Προσπαθώ ακόμα να συνέλθω από αυτό που έγινε. Δεν ήταν καλή βραδιά για κανέναν. Επιστρέφουμε ηττημένοι στην χώρα με αυτό το άθλιο ρεκόρ να μην έχουμε κερδίσει νοκ-άουτ αγώνα στην διοργάνωση.». 

Ερωτηθείς για τις φήμες που ήθελαν κάποιους παίκτες να είναι δυσαρεστημένοι από την τακτική του προσέγγιση ήταν κάθετος: «Αν είναι αλήθεια, τότε το έκρυψαν πολύ καλά από το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες τους. Προφανώς μιλάτε για το ματς με την Σλοβακία, όπου κυριαρχήσαμε από την αρχή έως το τέλος. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες». 

Σε ότι αφορά τα λόγια του στο ημίχρονο του ματς με την Ισλανδία, πήρε αποστάσεις: «Δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο. Αυτό που λέγεται στα αποδυτήρια, μένει στα αποδυτήρια». 

Πάνως ο Ρόι Χότζσον στήριξε τους παίκτες του: «Δείξαμε στοιχεία καλού ποδοσφαίρου στα τρία πρώτα ματς, που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση, όμως χθες δεν μας βγήκε. Δεν είναι ότι δεν έπαιξαν καλά επειδή δεν τους ένοιαζε. Δεν έπαιξαν καλά γιατί αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου για αυτό. Πιστεύω ότι είναι μία γενιά σπουδαίων παικτών που σύντομα θα κατακτήσει κάτι μεγάλο ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018». 

Ο εμφανώς συγκινημένος Άγγλος τεχνικός ευχαρίστησε τα media για την συνεργασία τους: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει σκληρή κριτική στην χώρα για την έξοδο μας από τόσο νωρίς. Ένα και μόνο ματς έκανε πολύ ζημιά σε εμένα προσωπικά, στην ομάδα και στην ομάδα που θα συνεχίσει γιατί τώρα πρέπει να χτιστεί μία γέφυρα. Δεν έχω παράπονα από τον Τύπο από τον τρόπο που μου φέρθηκε. Αφήνω σε εσάς να γράψετε τις ιστορίες σας και σας ευχαριστώ για τον χρόνο που πέρασα μαζί σας». 

Την είδηση πάντως την έβγαλε ο chief executive της αγγλικής ομοσπονδίας Μάρτιν Γκλεν, ο οποίος αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Χότζσον δήλωσε: «Ψάχνουμε το καλύτερο πρόσωπο, όχι απαραίτητα τον καλύτερο Άγγλο. Δεν πρόκειται να μιλήσω για συγκεκριμένα ονόματα πάντως».