«Θέλουμε περισσότερα»

Την σέβεται, δεν την φοβάται. Ο Κρις Κόλμαν μίλησε με πολύ καλά λόγια για την εθνική Βελγίου, την οποία θα αντιμετωπίσει η Ουαλία στα προημιτελικά του Euro, τονίζοντας ωστόσο πως το σύνολό του στοχεύει στην πρόκριση για να συνεχίσει να γράφει ιστορία.



«Άκουσα ότι η Ουαλία δεν μπορεί να χάσει ό,τι και να γίνει, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε εμείς το θέμα. Το βλέπουμε ως ακόμη ένα μεγάλο τεστ, μια τεράστια δοκιμασία που έρχεται να προστεθεί σε αυτές που ήδη έχουμε αντιμετωπίσει. Η πίεση βρίσκεται πάνω μας. Πρέπει να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχει παίξει η χώρα μας. Είναι κάτι σπουδαίο.

Δεν θέλω να φανώ αγενής προς την ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1958, αλλά κανείς δεν ξέρει για εκείνο το τουρνουά. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες, κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές επέστρεφαν σπίτια τους και τους ρωτούσαν που είχαν πάει. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τώρα.

Είμαστε εδώ και το έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας. Μπορεί να υπάρχει πίεση γιατί παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα όπως το Βέλγιο, αλλά αυτό από μόνο του είναι κάτι φανταστικό.

Ο Βερτόνχεν θα είναι μια μεγάλη απώλεια, είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν θέλω να αναλωθώ σε όσα συμβαίνουν στην δική τους ομάδα. Όχι ότι δεν τους σέβομαι, αλλά γιατί κοιτάμε τι γίνεται στην δική μας.

Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι ότι τα ματς που περάσαν δεν σημαίνουν τίποτα. Όλα γίνονται για το επόμενο. Πρόκειται για έναν προημιτελικό, ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Δεν θα υπάρξουν δεύτερες ευκαιρίες. Μετά το τέλος μια ομάδα θα πάει σπίτι της και δεν θέλουμε να είμαστε εμείς. Θέλουμε να δώσουμε το μάξιμουμ και αυτό είναι που θα προσπαθήσουν να κάνουν τα παιδιά».