Για ποιο λόγο ο Ντελ Μπόσκε δεν αποχαιρέτησε τον Κασίγιας;

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποκάλυψε ότι πριν ανακοινώσει την απόφαση της αποχώρησής τους από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας επικοινώνησε με όλους τους παίκτες, εκτός από έναν.

Ο πρώην πια προπονητής των «φούριας ρόχας» έστειλε σε κάθε ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή στο EURO ένα γραπτό μήνυμα ενημερώνοντας για την απόφασή του, την οποία λίγο αργότερα έκανε γνωστή και δημόσια. Μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό του δεν έλαβε ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος φαίνεται πως δεν αντιμετώπισε με καθόλου ωραίο τρόπο το γεγονός ότι ο Ντελ Μπόσκε έχρισε βασικό στα γήπεδα της Γαλλίας τον Νταβίδ ντε Χέα. 

«Ήταν καλά με τους συμπαίκτες του, αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή με τους συνεργάτες μου και εμένα. Ο θυμός του για την απώλεια της θέσης του βασικού στράφηκε εναντίον μας και  γι' αυτό ήταν ο μόνος παίκτης στον οποίον δεν έγραψα μήνυμα. Σίγουρα ήταν θυμωμένος, αλλά η απόφασή μας για τον ντε Χέα ήταν συνολική. Αξιολογήσαμε τους άλλους τερματοφύλακες και αποφασίσαμε να καλέσουμε στην αποστολή τον Κασίγιας. Πρέπει να νιώθει υπερήφανος για τις 167 συμμετοχές του στην εθνική ομάδα και μερικά ακόμα παιχνίδια ακόμα δεν θα άλλαζαν το βιογραφικό του» ήταν τα λόγια του Ντελ Μπόσκε, σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

Ο Ισπανός προπονητής εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα οι σχέσεις του με τον Κασίγιας να εξομαλυνθούν σύντομα καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει από μικρό παιδί, όταν ο ο Ισπανός πορτιέρο ήταν ακόμα στις ακαδημίες της Ρεάλ. 

«Τον εκτιμώ πολύ. Έχω αναμνήσεις από αυτόν από τότε που ήταν εννέα χρόνων. Γνωρίζω τους γονείς του. Ο θυμός του θα περάσει και ελπίζω πως η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί με μία συζήτηση».