Eγραψε ιστορία η Ουαλία... (φώτος)

Το Βέλγιο προηγήθηκε με Ναϊνγκολάν, αλλά η Ουαλία νίκησε με 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία. Δηλαδή Ρονάλντο Vs Μπέιλ!

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78' Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80' Βόουκς).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντινάιερ, Ζορντάν Λουκακού (75' Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκακού (83' Μπατσουγί).

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για το Βέλγιο και ήταν τρπλή! Στο 7ο λεπτό σε αντεπίθεση από αριστερά ο Ρομελού Λουκακού έκανε την σέντρα και οι Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, Τομά Μενιέ και Εντέν Αζάρ απέτυχαν να σκοράρουν με τους Χένεσεϊ και τους αμυντικούς του να σταματούν τα σουτ τους.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Κέβιν Ντε Μπράινε ο Ρομελού Λουκακού από κοντά απέτυχε να βρει την μπάλα και την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ το τρίλεπτο ήταν... καυτό, καθώς ακολούθησαν οι δύο πρώτες ουαλικές ευκαιρίες στο 8' με τον Ρόμπσον Κάνου και στο 9' με τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Στο 13ο λεπτό το Βέλγιο άνοιξε το σκορ με την γκολάρα του Ρατζά Ναϊνγκολάν. Ο Αζάρ του έδωσε την μπάλα, όλοι οι Ουαλοί ήταν εντός περιοχής και κανείς δεν μάρκαρε τον άσο της Ρόμα, ο οποίος έπιασε ένα πανίσχυρο σουτ στην κίνηση, το οποίο δεν γινόταν να σταματήσει ο Χένεσεϊ.

Η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία των Βρετανών ήρθε στο 26', όταν ο Άρον Ράμσεϊ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Νιλ Τέιλορ βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, έκανε το πλασέ, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τιμπό Κουρτουά.

Πέντε λεπτά αργότερα η Ουαλία κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον αρχηγό της, Άσλεϊ Γουίλιαμς. Ο Ράμσεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο κεντρικός αμυντικός της Σουόνσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς τα προβλήματα στην βελγική άμυνα χωρίς Κομπανί, Βερμάλεν και Βερτόχεν είναι πολλά.

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έχοντας πλέον την ψυχολογία ήταν ανώτερη στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και είχε τρεις καλές ευκαιρίες με Γκάρεθ Μπέιλ, Άσλεϊ Γουίλιαμς και Χαλ Ρόμπσον-Κάνου.

Ο Μαρκ Βίλμοτς στο 46' πέρασε στον ματς τον Φελαϊνί αντί του Καράσκο και το Βέλγιο έδειχνε να παίρνει τον έλεγχο, χάνοντας τρεις σπουδαίες μέσα σε ένα τρίλεπτο, στο 48' με την κεφαλιά του Ρομελού Λουκακού, στο 49' με το σουτ του Ντε Μπράινε και στο 50' με το σουτ του Αζάρ.

Η Ουαλία "χτύπησε" στην αντεπίθεση και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 55', με τον Χαλ Ρόμπσον-Κάνου να κάνει το 2-1 με ένα γκολ πραγματικού σέντερ-φορ. Ξανά η ασίστ ήταν από τον Ράμσεϊ, ο Ρόμπσον-Κάνου κοντρόλαρε στο πέναλτι και ενώ ήταν με πλάτη στο τέρμα έφερε την μπάλα με "τακουνάκι" μπροστά και γύρισε "αδειάζοντας" τρεις αμυντικούς, έτσι μόνος πλέον με τον Κουρτουά τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Ο Φελαϊνί έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 74' με κεφαλιά, αλλά ο Σαμ Βόουκς είναι καλύτερος στον τομέα, έτσι με εξαιρετική κεφαλιά από σέντρα του Γκάντερ έκανε το 3-1, έτσι "καθάρισε" την πρόκριση για τους Ουαλούς.