Τι απέγιναν οι... ήρωες της Ισλανδίας μετά το EURO

Το 2016 είναι μια χρονιά που σημάδεψε το ισλανδικό ποδόσφαιρο με την εθνική ομάδα της χώρας όχι μόνο να παίζει για πρώτη φορά σε EURO, αλλά να φτάνει στα προημιτελικά αποκλείοντας την Αγγλία.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι «Βίκινγκς» πήγαν στα γήπεδα της Γαλλίας όχι για να είναι απλά... κομπάρσοι. Κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές με τις εμφανίσεις τους στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και με το πάθος και την ψυχή που έδειχναν στους πανηγυρισμούς τους. 

Για τους Ισλανδούς ποδοσφαιριστές ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να δείξουν το ταλέντο τους και κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να εξαργυρώσουν την επιτυχία της εθνικής ομάδας τους με μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. 

Χάνες Θορ Χαλντόρσον: ο τερματοφύλακας των Ισλανδών, επαγγελματίας σκηνοθέτης επίσης, ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ο 32χρονος πορτιέρο άφησε τη Ναϊμέγκεν και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Δανία με τη φανέλα της Ράντερς. 

Χιόρτουρ Χέρνανσον: ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της πατρίδας του. Στα 17 του ήταν στην Αϊντχόφεν και από τότε κατάφερε να βελτιωθεί πολύ, χάρη και στον δανεισμό του στη Γκέτερμποργκ. Επέστρεψε στον ολλανδικό σύλλογο και αναμένεται τώρα να πάρει ευκαιρίες από τον Φιλίπ Κοκού. 

Ράγκναρ Σίγκουρτσον: Δεν είναι και λίγα τα περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Φούλαμ για τον πάρει από τη Κράσνονταρ. Μπορεί να είναι πια στην Τσάμπιονςσιπ ο αγγλικός σύλλογος, αλλά ο Ισλανδός μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Άρναρ Τραούστασον: Μπορεί να έπαιξε μόλις 11 λεπτά στη φάση των ομίλων και να συμμετείχε στην ιστορική αναμέτρηση με την Αγγλία στη φάση των «16» κόντρα στην Αγγλία. Η Ραπίντ Βιέννης έδωσε δύο εκατομμύρια ευρώ στη Νόρκεπινγκ για να κάνει δικό της τον 23χρονο ποδοσφαιριστή. 

Χέρντερ Μάγκνουσον: Η Γιουβέντους τον είχε πάρει στην Ιταλία πριν καλά καλά συμπληρώσει τα 18 του. Στη «μεγάλη κυρία», βέβαια, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής καθώς δινόταν δανεικός σε άλλες ομάδες. Πέρυσι ήταν στην Τσεζένα και φέτος θα αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Μπρίστολ. 

Άρι Φρέιρ Σκούλασον: Βασικός και αναντικατάστος στην αρχική ενδεκάδα της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας, στα 29 του μετακόμισε στο Βέλγιο για να φορέσει τη φανέλα της Λόκερεν, ελπίζοντας με τις εμφανίσεις του να κερδίσει μεταγραφή σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. 

Ρούναρ Μαρ Σιγκούργιονσον: Είδε από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών του στα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς ο Λαρς Λάγκερμπακ δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Παρά το γεγονός αυτό, κατάφερε να πάρει μεταγραφή από τη Σουηδία όπου έπαιζε με τη Σούντσβαλ στην Ελβετία και στη Γκραχόπερ. 

Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον: Θα παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ! Στα 25 του, ο υψηλόσωμος επιθετικός άφησε την Τσάρλτον, της τρίτης κατηγορίας, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπέρνλι. Έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένης της νίκης επί της Λίβερπουλ. 

Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Από τη Σοσιεδάδ στον Ολυμπιακό και και από εκεί στην  Άουγκσμπουργκ, που αποφάσισε να κάνει χρήση της οψιόν που υπήρχε στη συμφωνία με τους Ισπανούς και να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή. Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ έδωσαν για τον νεαρό επιθετικό οι Γερμανοί ελπίζοντας να κάνουν απόσβεση με τα γκολ του στη Μπούντεσλιγκα. 

Έιντουρ Γκούντγιονσεν: Στα 37 του ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι, της Μπαρτσελόνα, αλλά και της ΑΕΚ κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρό του. Παρόλα αυτά δεν δείχνει να το παίρνει απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και έτσι αφού έλυσε το συμβόλαιό του με την νορβηγική Μόλντε, ταξίδεψε στην Ινδία, όπου τους επόμενους μήνες θα φορέσει τη φανέλα της Πούνε Σίτι. 

Γιον Ντάντι Μπόντβαρσον: Άλλος ένας Ισλανδός στην Τσάμπιονσιπ. Άφησε την Καϊσερσλάουτερν για να πάει στη Γουλβς, που έδωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Έχει πετύχει δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος και συνεχίζει...