CYTA... Πανάξια Κυπελλούχος

Πάνε 3 ολόκληρα χρόνια για να ζήσει τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές η ομάδα της CYTA Λάρνακας. Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Λάρνακας, η CYTA  κέρδισε μετά από ένα δραματικό παιγνίδι τον ΔΗΜΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ με σκορ 5-4 και σήκωσε στους επτά ουρανούς το βαρύτιμο Κύπελλο..δίκαια και επάξια.

Οι αρκετοί φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου και παρακολούθησαν  τον μεγάλο Τελικό Κυπέλλου,  έζησαν ομολογουμένως ανεπανάληπτες και αξέχαστες στιγμές. Μέχρι και το 88ο λεπτό του αγώνα το παιγνίδι ήταν στην ισοπαλία 4-4, όμως ακριβώς στο 90ό λεπτό ο Ανδρέας Κωνσταντίνου με εύστοχο κτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 5-4, χαρίζοντας έτσι τον τίτλο στην  ομάδα του CYTA.

Για την ιστορία… ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 2-0 με τέρματα των Δημήτρη Χαραλάμπους (14’) και Μηνά Μιχαήλ (22’) ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Παύλος Ττοφή (26’) μείωσε για την CYTΑ σε 2-1.

Με την λήξη του Α’ ημιχρόνου ο Μιχάλης Κίμωνος διαμόρφωσε το 3-1 για τον ΔΗΜΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ.
Στην επανάληψη η ομάδα της CYTA μπήκε πολύ δυνατά, αιφνιδίασε τον ΔΗΜΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ και με 3 πανέμορφα τέρματα από τους Παύλο Ττοφή (46’), και Χρίστο Χαραλάμπους (52’ και 63’) «γύρισε» το παιγνίδι σε 4-3, αλλά και πάλιν ο Μιχάλης Κίμωνος στο 75’ πέτυχε και πάλιν την ισοφάριση… Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο μεγάλος τελικός θα οδηγιόταν στην ημίωρη παράταση, η ομάδα της CYTA κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.   

Κάπως έτσι γράφτηκε λοιπόν η ιστορία του Τελικού.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Γιώργος Προκοπίου, ο Αντιδήμαρχος Αραδίππου κ. Μιχάλης Καρατζιάς, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ κ. Τάσος Προκοπίου, ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Αραδίππου κ. Τάκης Ξενοφώντοςς, ο πρώην Διεθνής Διαιτητής κ. Παναγιώτης Γερασίμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Λάρνακας κ. Ανδρέας Ματσάγγος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Πάτσαλος και Ιάκωβος Καμένος, και πολλοί άλλοι φίλοι του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.
Αξίζει να σημειωθεί η άριστη διαιτησία του κ. Μάριου Γεωργίου με βοηθούς τους  Παύλο Γεωργίου και Θεράπων Καμηλάρη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Ματσάγγος αφού συγχάρηκε τόσο την ομάδα της CYTA  για την κατάκτηση του Κυπέλλου  όσο και την ομάδα του ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ως φιναλίστ, ειδικότερα για την αθλητοπρέπεια τους, στην συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά τον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , καθώς επίσης την επίσημο χορηγό του Ερασιτεχνικού την φίλαθλο εταιρία ΚΕΟ για την πολύχρονη και συνεχή οικονομική βοήθεια που δίνουν στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

***Στη φωτογραφία η Κυπελλούχος ομάδα της CYTA.

ΠΗΓΗ: oeplarnacas.com