“Δύσκολη χρονιά, ωραίες στιγμές”

Ο ΑΣΙΛ Λύσης κατάφερε τελικά να υλοποιήσει τον στόχο που έβαλε από την αρχή της σεζόν, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία.

Η ιστοσελίδα μας kerkida.net επικοινώνησε με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας για την προσφυγική ομάδα, τον προπονητή της, Σάββα Δαμιανού.

Για την φετινή σεζόν…

“Ήταν μια δύσκολη χρονία κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα από τις πλημμύρες στις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Είναι γεγονός πως είχαμε μικρό ρόστερ καθώς και δύο μόνιμους τραυματισμούς, των Αναστασίου και Παναγή, που μας στοίχισαν αρκετά. Χωρίς αυτά τα προβλήματα η διαφορά με το ΘΟΪ στο τέλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πιο μικρή και να διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα. Στο τέλος της ημέρας όμως πιστεύω πως πρωταθλητής και δευτεραθλητής αναδείχθηκαν δίκαια οι δύο καλύτερες ομάδες. Φυσικά εκτός από τις δυσκολίες  φέτος στον ΑΣΙΛ ζήσαμε και πολύ ωραίες στιγμές, που θα μας μείνουν αξέχαστες”.

Το κομβικό σημείο και ένα παιχνίδι σταθμός στο πρωτάθλημα;

“Κομβικό σημείο θα έλεγα πως ήταν οι προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη που αν και ήθελαν φυσιολογικά το χρόνο τους για να προσαρμοστούν, όταν το έκαναν βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάκαμψη της ομάδας.

Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε παιχνίδια καθώς κάθε τρίποντο ήταν πολύτιμο για μας όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος. Αν έπρεπε να διαλέξω όμως ένα θα ήταν το 3-0 απέναντι στην ΠΑΕΕΚ. Εκεί αποδείξαμε κυρίως στους εαυτούς μας ότι ο ΑΣΙΛ δεν μπορεί να μην υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου”.

Ποιο είναι το πλάνο για την Β’ Κατηγορία; Θα μπορούσατε να ορίσετε κάποιους στόχους;

“Καταρχήν το πλάνο μας είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός. Ήδη ανανέωσαν 9 ποδοσφαιριστές ενώ μένουν ακόμα 2-3 που θέλουμε από την περσινή ομάδα. Παράλληλα πρέπει να γίνουν πέντε ποιοτικές προσθήκες που θα βοηθήσουν τον ΑΣΙΛ να ανέβει επίπεδο ενώ, όπως και φέτος, θα ενταχθούν μαζί μας τέσσερις νεαροί και εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές, στους οποίους επενδύουμε. Για στόχους είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε αφού πρώτα πρέπει να δούμε σε ποια οικονομικά πλαίσια μπορούμε να κινηθούμε και να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ροστερ μας”.