“Οικογένεια-Ποιότητα-Διαχείριση”

Ο προπονητής του Ηρακλή Γερολάκκου Κώστας Τσικκάς, κατάφερε να οδηγήσει την προσφυγική ομάδα στην κατάκτηση της τρίτη θέση της Δ’ Κατηγορίας, θέση που της εξασφάλισε και την πολυπόθητη άνοδο.

Η ιστοσελίδα μας, kerkida.net, επικοινώνησε με τον Κύπριο τεχνικό, που μας σχολίασε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του.

Για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και την άνοδο…

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιτεύχθηκε ο στόχος μας παρά τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε αλλά και το μικρό ροστερ που είχαμε. Η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Η ομάδα μας ήταν από την 1η μέχρι και την 26η αγωνιστική πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα. Σαν προπονητής θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μου για αυτό που κατάφεραν. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και σε αυτούς ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας. Κι αυτό που λέω δεν είναι σχήμα λόγου”.

Τα κομβικά σημεία-παιχνίδια της φετινής πορείας;

“Ήταν σίγουρα το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολυμπιάς Λυμπιών όπου κερδίσαμε με 3-1 και οι εντός έδρας νίκες μας επί της Αχερίτου με 2-0 και επί της Αλκής με 2-1”.

Η συνταγή του φετινού κατορθώματος και ο στόχος της ομάδα στη Γ΄Κατηγορία;

“Θα την χώριζα σε τρεις παράγοντες: Ο πρώτος είναι το ότι υπήρχε οικογενειακό κλίμα μεταξύ ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας. Ο δεύτερος, είναι η ποιότητα των παικτών μας που είναι αδιαμφισβήτητη και ο τρίτος η σωστή διαχείριση του μικρού ρόστερ. Το γεγονός ότι στην ομάδα είχαμε 5-6 μαθητές τα λέει όλα!

Πλέον για τη Γ΄Κατηγορία δεν μπορούμε παρά να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η Γ’ Κατηγορία είναι πιο απαιτητική από τη Δ’, οπότε θα κρατήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας και θα ενισχυθούμε με 5-6 καλές προσθήκες σε όλες τις θέσεις”.