Τρίποντο παραμονής!

Μεγάλη νίκη που του εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα την παραμονή του, πέτυχε ο Αδωνης Ιδαλίου επί της Ελπίδας Αστρομερίτη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι αφού χρειάζονταν περισσότερο το τρίποντο για να σωθούν. Συγκεκριμένα δημιούργησαν 1-2 πολύ καλές προϋποθέσεις και ένα καλό σουτ που κατέληξε έξω από την εστία.

Στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου αποτυπώθηκε κυρίως το άγχος της Ελπίδας αλλά και η νευρικότητα του Άδωνη, όπου κράτησε το θέαμα σε χαμηλά επίπεδα.

Όλα αυτά μέχρι το 40’ όταν και οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν στην αντεπίθεση από τα πλάγια και μετά από παράλληλη μπαλιά, η μπάλα κατέληξε στον προωθημένο Ηλία Αβραάμ που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Στην επανάληψη οι “πράσινοι” μπήκαν πιο αποφασισμένοι και βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν στα πρώτα πέντε λεπτά με τον Μιχάλη Αντωνίου. Ο 22χρονος χάφ μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν όμως το στενό μαρκάρισμα του Κούλλη Τζιωννή πάνω στον πρώτο σκόρερ της Ελπίδας, Δημήτρη Χατζησάββα περιόρισε τους διαδρόμους προς την εστία του Άδωνη.

Στην συνέχεια ο έλεγχος του αγώνα ανήκε στους Δαλίτες, οι οποίοι και τον μετουσίωσαν σε γκολ στο 85’. Μετά από οργανωμένη επίθεση ο Παύλος Φιλίππου πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή όπου και ανατράπηκε από τον Καρατζή. Ο αμυντικός της Ελπίδας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από το ματς και έδωσε την ευκαιρία στον Νικόλα Πέππο να κάνει το 2-1, από τα έντεκα βήματα. Ο νεαρός έφτασε πλέον τα 15 γκολ και βρίσκεται στην τρίτη θέση των σκόρερ.

Στο 90’ γράφτηκέ και ο επίλογος του θριάμβου του Άδωνη με το τελικό 3-1. Οι “πράσινοι” ανέκοψαν την επίθεση της Ελπίδας με τον Τζιωνή ο οποίος τροφοδότησε τον Κουρτίδη, που με τη σειρά του πέρασε αρκετούς αντιπάλους και πλάσαρε όμορφα τον τερματοφύλακα.

Αυτή η νίκη ανέβασε τον Άδωνη στην 8η θέση, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και με 6 αγωνιστικές να απομένουν, η παραμονή μοιάζει σχεδόν σίγουρη.