“Επιβράβευση… το πρωτάθλημα”

Η ΑΛΚΗ έκανε το πρώτο βήμα στην νέα εποχή που χαράζει μέσα από τις στάχτες της και το ιστορικό σωματείο, κέρδισε και μαθηματικά την άνοδο στην Γ’ Κατηγορία. Το www.kerkida.net επικοινώνησε με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας για την Αλκή Ορόκλινη, τον προπονητή της Λούη Στεφανή…

Ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας για την πορεία που πετύχατε φέτος;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σε αυτή την πορεία, ούτε συνταγή, είναι όλα θέμα δουλειάς και αφοσίωσης. Αυτό που σίγουρα υπήρχε σε όλη την χρονιά και πιστεύω πως μας οδήγησε στην επίτευξη του στόχου μας, είναι πως δουλεύαμε απλά και ταπεινά.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στο πετυχημένο τρίπτυχο που έφερε εις πέρας το φετινό πρότζεκτ της Αλκης: την Τεχνική Ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές και την Διοίκηση. Αυτό το τρίπτυχο λειτούργησε αρμονικά, στο ίδιο πνεύμα, χωρίς προβλήματα. Ακόμα κι όταν υπήρχαν μερικά μικροπροβλήματα, λύνονταν μεταξύ μας σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης.

Μια σύντομη ανασκόπηση της σεζόν…

Εγώ έπιασα δουλειά 15-20 μέρες πριν αρχίσει η σεζόν και είχα με τους ποδοσφαιριστές πολύ λίγο χρόνο στην προετοιμασία. 

Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καλά αφού είχαμε δύο ήττες στα πρώτα τρία παιχνίδια. Μία ήττα στην πρώτη αγωνιστική, μία νίκη στην δεύτερη και μία ήττα στην τρίτη. Από την τέταρτη αγωνιστική όμως μέχρι σήμερα είμαστε αήττητοι έχοντας 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Οι στόχοι στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές…

Ο στόχος από την αρχή της σεζόν είναι η άνοδος. Πλέον και με την πορεία που έχουμε πραγματοποιήσει, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας αν δεν κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που αξίζουν τα παιδιά και το θέλουν πολύ και οι ίδιοι, οπότε πλέον ο στόχος μας είναι ξεκάθαρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα ανήκει τώρα …και μαθηματικά στη Γ΄Κατηγορία. Πώς βλέπεις το επίπεδο της Γ’ σε σχέση με τη Δ΄ και σε ποια θέση πιστεύεις πως θα τερμάτιζε η φετινή ΑΛΚΗ…

Η Γ΄ Κατηγορία διαθέτει μεγάλη ποιότητα και βλέποντας αρκετά παιχνίδια μπορώ να πω πως υπερτερεί της Δ’ σε δύναμη και ταχύτητα. Τώρα υποθετικά βάσει του ρόστερ που έχουμε, αλλά και μέσα από την εικόνα που δείξαμε στα φιλικά με ομάδες της Γ’, θα έλεγα πως θα ήμασταν μέσα σε αυτούς που αγωνίζονται για την άνοδο. Μάλιστα αυτό σας το λέω αφού παίξαμε φιλικά με ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γ', όπως ο ΑΣΙΛ. Επίσης είναι και οι αγώνες που δώσαμε με τον Αχυρώνα για το Κύπελλο, ανεξάρτητα αν δεν είχαμε ως στόχο τον συγκεκριμένο θεσμό. Ενδεικτικό είναι πως ασχέτως του αποκλεισμού μας, ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό, ακόμα κι αν αγωνιστήκαμε με 11 αναπληρωματικούς! 

Σκέφτεστε ήδη την επόμενη σεζόν; Είναι κριτήριο οι επόμενοι αγώνες για το ποιοι θα συνεχίσουν..

Πρόκειται να συναντηθούμε με τον πρόεδρο την ερχόμενη βδομάδα. Πρώτα πρέπει να ξέρουμε πως θα συνεχίσουμε εμείς στην ομάδα και έπειτα θα συμφωνήσουμε και για τον προγραμματισμό. Σίγουρα ανεξάρτητα του τεχνικού τιμ, θα γίνει αξιολόγηση του ρόστερ για να φανεί ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους της επόμενης σεζόν. Έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές, αφού δώσαμε φέτος 21 αγώνες στο πρωτάθλημα. Θα ήταν άδικο να τους κρίνουμε από τους τελευταίους πέντε αγώνες.

Για τον τραυματισμό του Νικόλα Αλεξίου με τον Λένα…

Είναι κρίμα που τραυματίστηκε ο εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος, γιατί συγκατοικεί με τον Παντελή Ταύρου στην κορυφή, και σίγουρα χάνει το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να γυρίσει σύντομα γιατί τον χρειαζόμαστε για να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά γιατί και ο ίδιος θα ήθελε να κατακτήσει τον προσωπικό στόχο του.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο και το επόμενο παιχνίδι με την ΑΣΠΙΣ…

Θέλω να καλέσω τον κόσμο μας να μας ενισχύσει στα επόμενα παιχνίδια όπως μαζεύτηκε στην αρχή της σεζόν για να δει αυτή τη νέα προσπάθεια. Νομίζω η παρουσία τους θα είναι ότι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές, που διψούν για το χειροκρότημα τους. 

Εξάλλου και ο κόσμος απέδειξε πως η ΑΛΚΗ έχει μεγάλο λαό! Ενδεικτικό είναι πως έχουμε μέσο όρο 300 και πλεόν οπαδούς φέτος σε κάθε παιχνίδι. Αυτός ο μέσος όρος είναι περισσότερος από αυτόν που έχουν οι μισές ομάδες της Α’ Κατηγορίας!

Ο κόσμος της Αλκής είναι πικραμένος με όλα αυτά που συνέβησαν στο σωματείο. Είναι ένα σωματείο που έχει τεράστια ιστορία. Υπήρξαν σίγουρα αρκετές αμφισβητήσεις στην αρχή αυτής της προσπάθειας όμως ο πρόεδρος, η ομάδα και ο κόσμος έδειξε πως είναι για τα δύσκολα κάνοντας το πρώτο βήμα.

Δεν πήραμε το Champions League όμως η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι η επιβράβευση των κόπων μας. Για αυτό η στήριξη τους είναι απαραίτητη σε αυτά τα πέντε παιχνίδια τους και τους θέλουμε οπωσδήποτε στο πλευρό μας.