“Πενήντα-Πενήντα”

Με τον προπονητή του Ακρίτα Χλώρακας, Δημήτρη Ιωάννου επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας, kerkida.net, ενόψει του τελικού Κυπέλλου Γ’-Δ’ κατηγορίας που γίνεται στην Γεροσκήπου την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναλυτικά:

Πως προετοιμάζεστε για τον τελικό…

“Σίγουρα είναι στον μυαλό μας ο τελικός όμως προέχει το παιχνίδι με τον Ύψωνα, στο οποίο θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη που μπορεί να μας δώσει την τέταρτη θέση. Με τις τελευταίες εξελίξεις αυτή η θέση μπορεί να μας χαρίσει και την άνοδο στη Β’ Κατηγορία.

Όσο αφορά τον τελικό είναι ένα παιχνίδι 50-50 μεταξύ εμάς και της ΠΑΕΕΚ, μιας ομάδας που παίξαμε δύο φορές φέτος. Την πρώτη φορά στην έδρα τους το σκορ ήρθε 1-1 ενώ στο δεύτερο γύρο κερδίσαμε με 2-1 στο τελευταίο λεπτό. Οπότε προβλέπω πως θα γίνει ένα ανταγωνιστικό ματς, μία γιορτή του ποδοσφαίρου όπου ο καλύτερος θα πάρει το τρόπαιο.

Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν είναι τυχαία στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Μέσα στα πλάνα μας είναι να μετριάσουμε την απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών τους και να έχουμε πάθος στο δικό μας παιχνίδι”.

Είναι πλεονέκτημα ότι ο τελικός θα γίνει στη Γεροσκήπου…

“Όχι… Είναι σίγουρα θετικό λόγω του ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο, όμως οι αγώνες κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει και το παράδειγμα του προπέρσινου τελικού όπου το ΘΟΪ της Δ’ Κατηγορίας κέρδισε τον τελικό μέσα στην έδρα της ΕΝΑΔ της Γ’ Κατηγορίας”.

Τι σημαίνει για τον Ακρίτα η συμμετοχή στον τελικό…

“Ο Ακρίτας Χλώρακας είναι μια ιστορική ομάδα, παρ’ όλα αυτά είναι η πρώτη φορά που κερδίζει την συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου. Είναι πολύ καλό που υπάρχει αυτός ο θεσμός, γιατί δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση. Υπάρχει φυσικά και το οικονομικό όφελος όπου για τις ομάδες αυτών των κατηγοριών είναι μια μεγάλη ανάσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.