Τα αδέλφια της Ολυμπιάς!

Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη φετινή επιτυχημένη σεζόν της Ολυμπιάς Λυμπιών, πέτυχαν καθοριστικά γκολ που τη βοήθησαν να τερματίσει στην τέταρτη θέση και… είναι αδέλφια!

Ο λόγος για τους Νικόλα(αριστερά) και Μαρίνο(δεξιά) Πέζουνο, οι οποίοι μίλησαν στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net για την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε και το κατόρθωμα της ομάδας τους, που περιμένει την απόφαση της ΚΟΠ ευελπιστώντας από του χρόνου να παίζει στη Γ’ Κατηγορία.

Μία ανασκόπηση της φετινής σεζόν και το μυστικό της επιτυχίας σας…

Μαρίνος: “Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν αν και στη συνέχεια είχαμε 2-3 τραυματισμούς που σίγουρα επηρέασαν. Στις αρχές του Γενάρη κάναμε “κοιλιά” με αποτέλεσμα να μείνουμε για ένα περίπου μήνα χωρίς νίκη. Ευτυχώς δεν αργήσαμε να συνέλθουμε και πιστεύω κομβικό σημείο ήταν η νίκη με τον Ηρακλή όπου πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ακόμα κι αν χάσαμε την επόμενη αγωνιστική από την Ελπίδα Αστρομερίτη, η νίκη με τον Ηρακλή μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να φθάσουμε ψηλότερα”.

Νικόλας: “Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας δεν βρίσκεται μόνο σε αυτή τη σεζόν αλλά από τον καιρό που ήταν ακόμα στο Αγροτικό, τρία χρόνια πριν. Το 70% των ποδοσφαιριστών είναι από τα Λύμπια και ήταν από την αρχή της πορείας μαζί. Πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει τόσο οικογενειακό κλίμα. Αν κάποιος μας έλεγε πριν τρία χρόνια πως τώρα θα μιλούσαμε για άνοδο στη Γ΄ Κατηγορία θα γελούσαμε. Ακόμα και οι ξένοι που ήρθαν εντάχθηκαν γρήγορα στην ομάδα λόγω αυτής της καλής ατμόσφαιρας που υπάρχει.

Μαρίνος: “Είναι όντως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε μια οικογένεια. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν έριξε κανένας σε κανέναν ευθύνες. Όταν γινόταν κάποιο λάθος στην άμυνα ή όταν κάποιος έχανε ευκαιρίες, δεν υπήρξε καμία περίπτωση να φορτώναμε φταίξιμο στον οποιονδήποτε”.

Ο ρόλος του προπονητή:

Νικόλας: “Πρόκειται πιστεύω για τον καλύτερο προπονητή στην Κατηγορία. Ο Άγγελος Μισός από τη στιγμή που ανέλαβε, έφερε στην ομάδα την πειθαρχία και την ηρεμία. Για να καταλάβετε τα πρόστιμα από την περσινή σεζόν έφτασαν τα 20.000 ευρώ, αντίθετα φέτος δεν έχουμε δεχθεί ούτε ένα πρόστιμο. Η νοοτροπία του νικητή ήταν αυτό που σιγά σιγά μπήκε στο πετσί μας με την έλευση του και από εκεί που δεν το πιστεύαμε και στόχος μας ήταν να μην πέσουμε, τώρα φθάσαμε στην τέταρτη θέση. Μάλιστα μπορώ να πω πως νιώθουμε και λίγο αδικημένοι με τη θέση μας καθώς μπορούσαμε με λίγη προσοχή να είμασταν πιο ψηλά”.

Μαρίνος: “Ο προπονητής μας πιστεύω είναι ο λόγος που ανεβήκαμε τόσο ψηλά φέτος. Δούλεψε πολύ σκληρά, ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ και από εκεί που πριν έρθει, ήμασταν σε “μαύρα χάλια”, σιγά-σιγά ενέπνευσε πολλούς να πιστέψουν στις δυνατότητες τους. Έβγαλαν όλοι ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και έδειξαν τι αξίζουν”.

Ο ρόλος του κόσμου:

Νικόλας: “Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το μίνιμουμ 200 με 300 οπαδοί μας σε κάθε ματς εντός και εκτός 150-200.Αν θυμηθούμε φυσικά και το παιχνίδι με την Αλκή, εκεί μαζεύτηκαν 600 φίλαθλοι μας. Ότι και να πω είναι λίγο. Ότι καταφέραμε φέτος το οφείλουμε κατά μεγάλο βαθμό και σε αυτούς”.

Μαρίνος: “Ο κόσμος της Ολυμπιάς ήταν πραγματικά υπέροχος. Δεν θα καταφέρναμε αυτή την πορεία χωρίς αυτούς. Στα εκτός έδρας νιώθαμε σαν στο σπίτι μας και αυτό τα λέει όλα”.

Ποιο γκολ είναι το καλύτερο κατά την γνώμη σου από αυτά που πέτυχες φέτος. Και πιο ήταν το παιχνίδι που ξεχώρισε στη φετινή πορεία …

Νικόλας: “Σίγουρα για μένα το γκολ που ήταν το πιο πολύτιμο αλλά ήταν και εντυπωσιακό, ήταν αυτό κόντρα στις Βρυσούλες, στον πρώτο γύρο. Το γκολ ήρθε στο 90’ όταν μετά από κόρνερ σούταρα έξω από την περιοχή. Το παιχνίδι που ξεχωρίζω είναι σίγουρα το τελευταίο εντός έδρας με τις Βρυσούλες. Ο παλμός, τα συνθήματα, η ατμόσφαιρα και οι πανηγυρισμοί στο τέλος από τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές και το συμβούλιο ήταν κάτι το μοναδικό”.

Μαρίνος: “Για μένα το γκολ που ξεχωρίζει ήταν αυτό απέναντι στον Ηρακλή όχι τόσο λόγω ομορφιάς αλλά λόγω σημασίας. Όσο αφορά τα παιχνίδια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας εκτός από το ματς με τον Ηρακλή ήταν και το διπλό με τις Βρυσούλες”.

Πως θα κρίνατε ο ένας τον άλλο για τη σεζόν που μας πέρασε…

Νικόλας: “Ο Μαρίνος έκανε μια πολύ καλή σεζόν και πιστεύω πως έχει προοπτικές για πολύ ψηλότερα. Αυτό φυσικά θα γίνει νοουμένου ότι δεν θα αφήνει τον εαυτό του να επηρεάζεται από κάποιες καταστάσεις την ώρα του παιχνιδιού”.

Μαρίνος: “Κι εγώ πιστεύω πως ο Νικόλας μπορεί να παίξει πιο ψηλά και από τη Γ’ Κατηγορία. Στο χέρι του είναι να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και να μην μπαίνει αγχωμένος στο ματς”.

Που αφιερώνετε τη φετινή πετυχημένη πορεία:

Νικόλας: “Την αφιερώνουμε σίγουρα στον κόσμο μας, το συμβούλιο, τους προπονητές αλλά φυσικά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Όλοι είχαν μεγάλο μερίδιο από αυτή την επιτυχία και το αξίζουν”.

Μαρίνος: “Και γω με τη σειρά μου θέλω να την αφιερώσω στον κόσμο που μας ακολουθούσε παντού, στη Διοίκηση που ήταν για μας μια οικογένεια, στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές και φυσικά στον πρόεδρο που μας στέκεται σαν πατέρας. Είναι πρώτα άνθρωπος και μετά πρόεδρος. Τους ευχαριστούμε όλους”.