"Σύντομα μεταγραφές"

Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλκής, κ. Πάυλο Ζαβράντωνα, μέσα από την επίσημη σελίδα της ομάδας...

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλκής, ένα γέννημα-θρέμμα Αλκαίος κάνει τον απολογισμό του για τη χρονιά που πέρασε και επισημαίνει τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πώς ήταν η εμπειρία σας φέτος ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλκής;
Ήταν μια σημαντική εμπειρία που με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί δουλέψαμε ομαδικά, οργανωμένα και γι’ αυτό το λόγο είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Πέρσι ήσασταν Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομόνοιας Ορόκλινης. Ποιες διαφορές βλέπετε στην οργάνωση;
Όσο αφορά την οργάνωση, και στην Ομόνοια δουλεύαμε σωστά, αλλά τώρα οι απαιτήσεις μας είναι περισσότερες, έχει ανέβει ο πήχης και πράγματι είναι πολύ πιο οργανωμένες οι κινήσεις μας.

Ο Πρόεδρος έθεσε ως στόχο «κάθε χρόνο και άνοδο». Πώς το σχολιάζετε;
Μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε, αλλά χρειάζεται προσοχή στο οικονομικό κομμάτι. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να προχωράμε αργά για να μας δοθεί η δυνατότητα να οργανωθούμε περισσότερο, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη χρονιά μπορούμε να ανέβουμε στη Β’ Κατηγορία, αλλά μετά χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Ο προγραμματισμός της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε. Πώς τον βλέπετε;
Είμαι ενήμερος για τις μεταγραφές που γίνονται και σύντομα θα υπάρξουν κι’ άλλες. Με σωστές κινήσεις μπορεί η ομάδα να γίνει ακόμα καλύτερη στην επόμενη αγωνιστική περίοδο που οι απαιτήσεις γίνονται περισσότερες.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Πρόεδρο, κ. Άντη Λόππα;
Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. έχω άριστες σχέσεις, όχι μόνο εγώ αλλά και όλο το Δ.Σ. Είναι ένας άνθρωπος απλός, που ακούει την άποψή μας, τη δέχεται έτσι ώστε όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. Ήταν ένας από τους λόγους που με προέτρεψε να «θυσιάσω» την Ομόνοια Ορόκλινης. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ακούγεται και ο δικός μου λόγος εφόσον ο Πρόεδρος της Αλκής προάγει την ομαδικότητα.

Αλήθεια, τι σκέφτηκες όταν σε προσέγγισε ο κ. Άντης Λόππας και σου έκανε αυτή την πρόταση;
Ένας λόγος που αποδέχτηκα την πρότασή του είναι ότι είμαι Αλκαίος. Το δεύτερο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι τα πράγματα για την Ομόνοια Ορόκλινης ήταν πολύ δύσκολα, έβλεπα ότι οι φίλοι της ομάδας ήταν ελάχιστοι και ότι καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούμε οικονομικά.

Ο προγραμματισμός του πρώτου χρόνου της Αλκής Ορόκλινη ήταν λειτουργικός;
Ναι, φυσικά και ήταν, αφού και όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι είμαστε στους στόχους μας. Παρόλα αυτά, ένας από τους στόχους που θα θέσουμε φέτος είναι να φέρουμε κοντά στην ομάδα ακόμα περισσότερο κόσμο, παλιούς φίλους που στην αρχή ίσως ήταν διστακτικοί. Θεωρώ ότι τώρα, βλέποντας την επιτυχία, θα πιστέψουν στην Αλκή.

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Στην αρχή φοβηθήκατε ότι δεν θα πετύχετε τους στόχους σας;
Όχι. Έβλεπα τις κινήσεις που γίνονταν από μέρος του συμβουλίου και ήμουν σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρναμε. Από την αρχή καθησύχαζα και τους υπόλοιπους να μην ανησυχούν.

Οι κάτοικοι της Ορόκλινης ανταποκρίνονται σ’ αυτή την προσπάθεια;
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Οροκλινιώτες, χωρίς όμως να γίνεται διαχωρισμός, στους φίλους της ομάδας. Αυτό ποτέ δεν υπήρξε. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους πρόσφυγες που κατοικούν στην Ορόκλινη γιατί στηρίζουν την ομάδα από την αρχή.

Πού αφιερώνετε το Πρωτάθλημα;
Δεν το αφιερώνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά σε όλους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Όλοι δουλέψαμε και έχουμε μερίδιο στην επιτυχία. Αν πρέπει όμως να βάλω κάποιον πρώτο στη σειρά, αυτός είναι ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, ο κ. Άντης Λόππας.

Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιο άτομο που ήταν δίπλα σας σ’ αυτή την προσπάθεια;
Ναι, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με ανέχεται και δέχεται ότι θυσιάζω αρκετό χρόνο στην ομάδα μου. Ένας λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί θεωρώ ότι μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να στείλουμε στη νεολαία μας υγιή μηνύματα, να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους φίλους της Αλκής;
Θέλω να στείλω μήνυμα σ’ αυτούς που ακόμα δεν πίστεψαν στην ομάδα μας, ότι θα προσπαθούμε συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι το Δ.Σ. είναι άξιο εμπιστοσύνης, γι’ αυτό και πρέπει να πειστούν, να υποστηρίξουν την ομάδα και να έρθουν στο γήπεδο. Έτσι θα γίνει ακόμα πιο εύκολη η άνοδος στη Β’ Κατηγορία.