«Με προσέλκυσε το πλάνο της διοίκησης της Αλκής»

Μια από τις ηχηρές μετεγγραφές που έγιναν ποτέ στις μικρότερες κατηγορίες, είναι αυτή του Έκτορ Γκονζάλες στην Αλκή.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Βενεζουέλα, μίλησε στην εφημερίδα "ΧΑΡΑΥΓΗ" και τον Χρίστο Αποστολίδη και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να ανέβει στη Β’ κατηγορία και μας αποκαλύπτει πολλές από τις εμπειρίες που έχει στην πολυετή καριέρα του. Μας αναφέρει ποια είναι η σχέση του με τον αδελφό του Ραούλ, ενώ για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας μας διαβεβαιώνει πως είναι φανταστικό. Εμείς μάθαμε πως στη Λατινική Αμερική το όνομα με το οποίο είναι γνωστός, είναι Έκτορ El Turbo Γκονζάλες

Για την επιστροφή σου στην Αλκή

«Η τελευταία περίοδος ήταν δύσκολη για εμένα. Επέστρεψα στην Κύπρο και έπαιξα σε υψηλό επίπεδο για εννέα παιχνίδια. Μετά αντιμετώπισα ένα τραυματισμό και έμεινα έξι μήνες έξω. Ακολούθως είχα συζητήσεις με την Αλκή.

Γνωρίζω τους ανθρώπους εδώ και αποφάσισα να έρθω στην ομάδα. Εχω επίσης αρκετούς φίλους εδώ και αυτό έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη. Λόγω της εξάμηνης απουσίας μου χρειάζομαι λίγο χρόνο για να φτάσω στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Αυτός ο τραυματισμός με δυσκόλεψε να βρω κάποιο συμβόλαιο στην Α’ κατηγορία. Εγώ μένω στη Λάρνακα και την περασμένη περίοδο πήγαινα συχνά στη Λευκωσία. Εγώ θέλω να παίζω ποδόσφαιρο χωρίς να με ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία, φτάνει να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο».

Ήταν εύκολο να παίξεις στην Γ’ κατηγορία ή έπαιξε ρόλο στην απόφασή του το όνομα της ομάδας;

«Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί για αρκετό καιρό αγωνιζόμουν σε υψηλό επίπεδο. Στην Εθνική ομάδα της Βενεζουέλας, δύσκολες χώρες. Για το λόγο αυτό ξέρω τι σημαίνει συναγωνισμός και πως είναι αυτές οι κατηγορίες.

Μίλησα και με την οικογένειά μου αφού αξιολογήσαμε τα δεδομένα και είδαμε πως το πλάνο της Αλκής μας ικανοποιεί. Ο στόχος για άνοδος της ομάδας είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Δεν θέλω να τερματίσω την καριέρα μου τώρα και για το λόγο αυτό θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα».

Τι είναι αυτό που σε δένει με την Αλκή;

«Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Αγωνίστηκα για ένα χρόνο στην Αλκή και έμαθα τους φίλους της ομάδας αλλά και τους ανθρώπους που ήταν τότε στη διοίκηση. Δεν έφυγα ικανοποιημένος από την ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή η ουσία είναι πως με ενδιαφέρει το πλάνο της ομάδας και είμαι εδώ για να τη βοηθήσω.

Υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι στην Αλκή και υπάρχει άψογη συνεργασία. Ο τρόπος που προσεγγίζουν οι άνθρωποι τους ποδοσφαιριστές και γενικότερα το πλάνο, είναι αυτό που με βοήθησε να επιστρέψω στην ομάδα».

Υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία μιας ομάδας της Α’ κατηγορίας σε σχέση με την προετοιμασία της Αλκής στη Γ’ κατηγορία.

«Βεβαίως και υπάρχουν διαφορές. Ο προϋπολογισμός των ομάδων είναι διαφορετικός. Στην Γ’ κατηγορία υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δουλεύουν το πρωί και το απόγευμα πηγαίνουν προπόνηση.

Πολλές φορές μπορεί να κάνουν προπόνηση μια φορά τη βδομάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ανθρώπους να ακολουθούν το όνειρό τους. Να δουλεύουν σκληρά και να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να νικήσουν».

Θα θέλαμε να μας μιλήσεις και για τον αδελφό σου τον Ραούλ, τον οποίο γνωρίσαμε αγωνιζόμενο στην Κύπρο.

«Είναι ο μικρός μου αδελφός και τον αγαπώ πάρα πολύ. Παίζει ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Είμαστε αρκετά δεμένοι και έχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Εγώ ήρθα στην Κύπρο το 2007 και το 2012 παίξαμε μαζί στην ίδια ομάδα. Είχαμε αυτή την ευκαιρία να είμαστε συμπαίκτες και ήταν σαν να παίζουμε μέσα στο σπίτι μας. Είναι φανταστικό παιδί και απόλυτος επαγγελματίας.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη β’ κατηγορία της Πολωνίας και έχει την ευκαιρία να παίζει με επαγγελματίες παίκτες, αφού το επίπεδο εκεί είναι αρκετά ψηλό. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του».

Πως περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία;

«Η αλήθεια είναι πως την Κύπρο κάθε χρόνο βλέπουμε την ίδια ιστορία. Οι ομάδες που έχουν την οικονομική δύναμη, διεκδικούν το πρωτάθλημα ενώ βλέπουμε σχεδόν τις ίδιες ομάδες να προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Βέβαια βλέπουμε και μια δυο εκπλήξεις. Θεωρώ ότι το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας, έχουν ένα μικρό προβάδισμα από την Ομόνοια, την ΑΕΛ και την Ανόρθωση. Οσον αφορά την ΑΕΚ, έχω δουλέψει εκεί. Υπάρχουν επαγγελματίες στην ομάδα. Ποτέ δεν λένε πως πάνε για το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα είναι από τις ομάδες που περιμένω να δω στα ψηλά και φέτος».

Πως είδες μέχρι τώρα τους φιλάθλους της Αλκής;

«Μέχρι στιγμής τους έχω δει στην πρώτη προπόνηση και στα φιλικά. Πιστεύω πως θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίζει. Η Αλκή είναι μια ομάδα με κόσμο και αυτό το ξέρουμε όλοι.

Όταν ήμουν και παλαιότερα στην ομάδα, οι οπαδοί μας στήριζαν και στις κακές μας εμφανίσεις. Αν και τώρα παίζουμε στην Γ’ κατηγορία, ο κόσμος είναι παρών. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που είμαι χαρούμενος για την επιστροφή μου στην ομάδα.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα μας στηρίξουν ως το τέλος για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Η σχέση παικτών, τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης ποια είναι;

«Τα πάντα είναι φανταστικά στην ομάδα. Δουλεύουμε ομαδικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τόσο με την τεχνική ηγεσία, όσο και με τη διοίκηση νιώθουμε υπέροχα και αυτό μας σπρώχνει για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος.

Βάση εμπειρίας, θα ήθελα να πω πως στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα μέσα σε ένα ομαδικό σύνολο, είναι πολύ να υπάρχει σεβασμός. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί για κάποιο λόγο να υπάρχει μια αντιπάθεια μεταξύ δύο ανθρώπων.

Είναι σημαντικό να σέβεται ο ένας τον άλλο, ούτως ώστε η ομάδα να έχει καλό αποτέλεσμα. Στην Αλκή πάντως δουλεύουμε ως οικογένεια και αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά».

Ο πρόεδρος σε μια πρόσφατη συνέντευξη μας είπε πως ο στόχος της Αλκής είναι η άνοδος και όχι κατ’ ανάγκη το πρωτάθλημα. Εσείς οι ποδοσφαιριστές ποιο στόχο έχετε τη νέα περίοδο;

«Η αλήθεια είναι πως όλοι στην ομάδα θέλουμε να ανέβουμε ως πρωταθλητές στη Β’ κατηγορία. Βέβαια αν τερματίσουμε στη 2η θέση θα πρόκειται επίσης για μια επιτυχία.

Θα πρέπει όμως να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να προσπαθούμε κάθε βδομάδα να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο πως είμαστε μια μεγάλη ομάδα.

Προσωπικά έχω ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Πως περιμένεις και πως ονειρεύεσαι τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Όταν ξεκινά μια χρονιά, τον κάθε ένα ποδοσφαιριστή τον περιμένει δύσκολο έργο. Εγώ θέλω να βοηθήσω την Αλκή να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει στη β’ κατηγορία.

Θέλω να είμαι σωστός επαγγελματίας, γιατί θέλω να βοηθήσω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, στον προπονητή που με ήθελε στην ομάδα και τον πρόεδρο που με έφερε εδώ. Πρέπει να δουλεύουμε στις προπονήσεις.

Μόνο έτσι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε».

Πιστεύεις πως έχεις να δώσεις πολλά στην Αλκή;

«Έμαθα να είμαι ειλικρινής στη ζωή μου. Προς το παρών δεν είμαι απόλυτα έτοιμος για να παίξω, αφού ήμουν εκτός για έξι μήνες.

Θέλω να βοηθήσω την Αλκή αλλά χρειάζομαι λίγο καιρό ακόμα να φτάσω σε καλό επίπεδο. Θέλω να βοηθήσω στο σύνολο την ομάδα. Νιώθω υπέροχα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα αν μπορώ να δώσω και άλλα πράγματα στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια, αυτό δεν το εξετάζω τώρα.

Είμαι εδώ για να ανέβει η Αλκή στην Β’κατηγορία. Είναι καλό το επίπεδο της ομάδας και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Το μήνυμα σου προς τους φίλους της Αλκής;

«Τους θέλουμε στο πλευρό μας από το ξεκίνημα της χρονιάς. Να μας δώσουν την κατάλληλη βοήθεια και υποσχόμαστε σκληρή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάρουμε την Αλκή εκεί που της ανήκει».

Θα μείνεις στην Κύπρο όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Είμαι αρκετά χρόνια μακριά από τη Βενεζουέλα. Πήγα πίσω το 2012 για να σταματήσω εκεί την καριέρα μου αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εκεί. Η Κύπρος πλέον είναι η βάση μου.

Εχω εδώ το σπίτι μου και μαζί με την οικογένειά μου νιώθουμε όμορφα. Τα παιδιά μου φοιτούν σε Ελληνικό σχολίο και μιλούν τη γλώσσα. Εχω μια κόρη 17 ετών και ένα γιο 6 χρονών. Είμαστε ερωτευμένοι με το νησί και σκοπεύουμε να μείνουμε εδώ».

Τι θυμάσαι πιο πολύ από την καριέρα σου ως ποδοσφαιριστής και ποιο γήπεδο έχεις ξεχωρίσει;

«Έζησα όμορφες στιγμές στο ποδόσφαιρο. Τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο, όσο και με την Εθνική. Θυμάμαι όταν παίξαμε το 2001 με την Ουρουγουάη εκτός έδρας σε ένα παραδοσιακό γήπεδο της χώρας, κερδίσαμε 3-0 και έβαλε το 2ο γκολ.

Είναι μια μεγάλη ημέρα για το ποδόσφαιρο στη Βενεζουέλα και κάθε χρόνο γιορτάζουν εκεί αυτή την μεγάλη νίκη. Επαιξα μέσα σε πολύ όμορφα γήπεδα στην Αργεντινή. Αναμφίβολα το “Μπραζίλια” το ξεχώρισα όπως και το γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, της Ρίβερ Πλέιτ και της Ιντεπετιέντε.

Βρέθηκα στην Αργεντινή για τρία χρόνια. Από το 2002 μέχρι το 2005. Επαιξα στην Γκίλμες, στην Κολόν Σαν ντα Φε και την Ολίμπο».

Τέλος ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας να μας πει λίγα λόγια για τον Εκτορ Γκονζάλες. Ο Χρίστος Τζιάμπος μας τόνισε:

«Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσω για τον Εκτορ Γκονζάλες. Για μας στην Αλκή είναι τιμή που ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής αποδέχθηκε την πρότασή μας και ήρθε να αγωνιστεί στην Γ’ κατηγορία.

Ηρθε για να μας βοηθήσει αλλά και να διδάξει τα νέα παιδιά. Τέτοιους ποδοσφαιριστές δεν τους συναντάμε καθημερινά στη Γ’κατηγορία. Ο πρόεδρος πιστεύει πολύ πάνω στον Εκτορ και επενδύει πάνω του.

Η καριέρα του τα λέει όλα και προσωπικά είμαι χαρούμενος που ο Εκτορ θα παίξει στην Αλκή. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος που αγαπάει την Κύπρο αλλά και την ομάδα μας».