Ανάλυση και φωτορεπορτάζ

Μέσα από την επίσημη σελίδα του, ο Ορφέας Λευκωσίας δίνει την ανάλυση και το φωτορεπορτάζ της νίκης του επί του Αγίου Επιφανίου με 2-4...

Αναλυτικά

Η ομάδα του Αγίου Επιφανίου, μπήκε καλύτερα στον αγωνα και είχε την κατοχή και καλή κυκλοφορία και στο 9' είχε οριζοντιο δοκαρι από μακρινό σουτ.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε φάση που έγινε από τα αριστερά, ο Χρύσανθος Χρίστου μπήκε στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για την ΟΡΦΕΑΡΑ.
 
Οι γηπεδούχοι, παρά το γκολ που δέχθηκαν, συνέχισαν να έχουν την υπεροχή. Στο 15', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο τερματοφύλακας μας Στέλιος Αλεξάνδρου απομάκρυνε τη μπάλα, ωστόσο, στην επαναφορά υπήρξε κακή αμυντική συμπεριφορά και έγινε το 1-1.
 
Η ομάδα του Αγίου Επιφανίου συνέχισε να ψάχνει το γκολ και το κατάφερε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου όπου έγινε το 2-1.
 
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Χρίστου αντικατέστησε τον Μίλτο Χαριδήμου στην κορυφή της επίθεσης. ΟΡΦΕΑΣ μπήκε καλύτερα και στο 48' κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιχάλης Κουσιάππας. Η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυνόμενου και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτυ το οποίο επίσης εκτέλεσε ο Μιχάλης Κουσιάππας και έκανε το 2-2 στο 49'.

Στο 53' Ο Μιχάλης Κουσιάππας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά αλλά ο Κώστας Σκαράκης που πήδηξε πιο ψηλά από όλους δεν βρήκε τη μπάλα. Ο ΟΡΦΕΑΣ συνέχισε να ψάχνει το 3ο γκολ και πλησίασε σε αυτό όταν στο 55' ο Κώστας Σκαράκης έκανε μακρινή μπαλιά και ο Μιχάλης Χρίστου βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε.

Στο 62' η ομάδα μας κέρδισε φάουλ από τα δεξιά. Τη εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος έκανε τη σέντρα στη περιοχή, ο τερματοφύλακας ξεγελάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δικτυα, έτσι έγινε το 2-3. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε άλλη μια καλή ευκαιρία όπου το ανάποδο ψαλίδι του Κώστα Σκαράκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αγίου Επιφανείου.
 
Στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν τον ΟΡΦΕΑ, αφού η μπάλα κτύπησε στα 2 κάθετα δοκάρια, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γενόμενη αφού ο επόπτης υπέδειξε offside.

Ο ΟΡΦΕΑΣ έφτασε στο 2-4 στο 83ο λεπτό όταν ο Μιχάλης Χρίστου έκανε την ντρίπλα εκτός περιοχής και με όμορφο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του τέρματος.