“Προώρισται να ζήσει και θα ζήσει”

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Σώζος Χαραλαμπίδης ευχαριστεί όσους με την βοήθεια τους απέτρεψαν έστω και την τελευταία στιγμή την διάλυση του ιστορικού σωματείου.

Αναλυτικά:

“Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικού προσφυγικού Σωματείου Διγενής Ακρίτας  Μόρφου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους και την απέραντη ευγνωμοσύνη τους σ’αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του για άμεση βοήθεια, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό και να μπορέσει έτσι να  προχωρήσει απρόσκοπτα στην ιστορική του αθλητική πορεία, αλλά και την πολυδιάστατη κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα.

Μέλη, φίλοι, συμπολίτες και αδελφά σωματεία προσέτρεξαν να βοηθήσουν τον Διγενή Ακρίτα που βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης, για να ανατείλει μια καλύτερη μέρα για το πληγωμένο θρύλο με την ογδονταπεντάχρονη πλούσια ιστορία του.

Ατυχείς συγκυρίες οδήγησαν το Σωματείο σε οικονομικά αδιέξοδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ποδοσφαιριστές και να δεχθεί τις συνέπειες των εμπάρκο και τις τιμωρίες της ΦΙΦΑ .

Μόνη διέξοδος που απέμεινε ήταν η ευαισθητοποίηση των ανά την Κύπρο φίλων του ώστε να δώσουν τον οβολό τους από το υστέρημά τους και να απελευθερωθεί από τις μεγάλες υποχρεώσεις του έναντι των αθλητικών φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Παράλληλα επικρεμμόταν και η δαμόκλειος σπάθη στο Σωματείο και σε μεγάλο αριθμό εγγυητών μελών και φίλων του μεγάλου χρέους του Σωματείου στον Συνεργατισμό που απειλούσε την ύπαρξη του Σωματείου και των οικογενειών των εγγυητών, που χωρίς δισταγμό σε παλαιότερα χρόνια εγγυήθηκαν δάνεια του Σωματείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του στα αθλήματα του ποδοσφαίρου και της καλαθόσφαιρας.

Χάρις στην μεγαλοψυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας και την καθοριστική παρέμβασή του, καθώς επίσης και άλλων κρατικών φορέων και παραγόντων απετράπη την δωδεκάτη η ολοσχερής καταστροφή του Σωματείου.

Θεωρώ ύψιστο χρέος μου να εκφράσω εκ μέρους του Συμβουλίου και των μελών του Σωματείου τη μεγάλη ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρο του Κράτους που κράτησε ζωντανό τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου για να συνεχίσει να ζει και να δημιουργεί, με την ελπίδα σύντομα να συνεχίσει το πεπρωμένου του στο καλλιμάρμαρο οίκημά του στην αγαπημένη μας Μόρφου.

Κρίνω τέλος σαν χρέος μου  να ευχαριστήσω και δημόσια τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη αντιπρόεδρο του Σωματείου Μάριο Χαραλάμπους ο οποίος διαχρονικά υπηρετεί το Σωματείο με προσωπικές θυσίες και αποτελεί το δυνατό στήριγμα για την επιβίωση και προκοπή του αγαπημένου του Σωματείου.

Η σκοτεινιά πέρασε τώρα και το φως της ελπίδας έλαμψε, καθοδηγώντας το Σωματείο σε πορεία προόδου και προσφοράς, για να ξαναβρεί την παλιά του λάμψη και να μεγαλουργήσει και πάλι, γιατί ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου “προώρισται να ζήσει και θα ζήσει”.

Σώζος Χαραλαμπίδης

Πρόεδρος”