Ανακοίνωση Δ.Σ. για την αποχή των Διαιτητών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ του ΠΟΑΣΠ με την οποία ενημερώνει σχετικά με την αποχή των διαιτητών.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. ΠΟΑΣΠ με την ανακοίνωση του αυτή θέλει να ενημερώσει όλα τα σωματεία, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παρατηρητές, δημοσιογράφους και όλο το φίλαθλο κοινό της Πάφου σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις επαφές που έγιναν με τους διαιτητές κατόπιν του αιτήματος τους για αύξηση της αντιμισθίας.

Περί τα τέλη Ιουνίου 2015 ο Σύνδεσμος Διαιτητών υπέβαλε γραπτώς σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. ΠΟΑΣΠ αίτημα για αύξηση στην αντιμισθία του Διαιτητή από 50 Ευρώ σε 75 και των Βοηθών από 40 Ευρώ σε 55 ανά αγώνα. Το αίτημα συζητήθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που έγινε στις 17 Ιουλίου 2015 και έτυχε αρνητικής αντιμετώπισης από τα σωματεία, ενώ ακούστηκαν και απόψεις για μείωση της αντιμισθίας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενημέρωσε το Σ.Δ. σε συνάντηση που έγινε μία εβδομάδα αργότερα για τις προθέσεις των σωματείων και τονίστηκε ότι το κλίμα είναι αρνητικό για τέτοια αύξηση και τους κάλεσε να μελετήσουν ξανά το θέμα και να μην προχωρήσουν στα μέτρα τα οποία εν τω μεταξύ είχαν αποφασίσει ότι θα πάρουν σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματος τους, δηλαδή την αποχή από τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Σ.Δ. απέστειλε νέα πρόταση προς την Ομοσπονδία στα τέλη Αυγούστου 2015 με την οποία ζητούσε αύξηση 5 Ευρώ για Διαιτητή και Βοηθούς ανά αγώνα. Το Δ.Σ. ΠΟΑΣΠ επανέλαβε, στη συνάντηση που έγινε για το θέμα τούτο, ότι τα σωματεία δεν είναι θετικά και κάλεσε τους διαιτητές να αποσύρουν το αίτημα τους. Κατόπιν της δικής τους επιμονής λήφθηκε απόφαση το αίτημα να συζητηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Σ.Δ. με δική του πρωτοβουλία κάλεσε τα σωματεία σε συνάντηση μία εβδομάδα πριν από τη Γεν. Συν. για να συζητηθεί το θέμα. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν μόνο δύο σωματεία.

Το αίτημα των διαιτητών τέθηκε για συζήτηση ενώπιον των σωματείων στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκε και εισήγηση από σωματείο μέλος όπως δοθεί η αύξηση που ζητά ο Σ.Δ. αλλά να αρχίσει από 1/1/2016. Οι δύο θέσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και όλα τα παρόντα σωματεία τάχθηκαν ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση στην αντιμισθία των διαιτητών.

Σε συνάντηση που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τους διαιτητές να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα και τους τόνισε ότι με βάση το καταστατικό δεν μπορεί να συζητηθεί ξανά το θέμα πριν από την παρέλευση ενός χρόνου.

Ο Σ.Δ. με επιστολή του προς την Ομοσπονδία στις 7 Οκτωβρίου 2015 ενημέρωνε ότι αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που είχαν εξαγγελθεί.

Τη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, ένα 24ωρο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος μας κοινοποιήθηκε επιστολή που στάλθηκε στο Γενικό Διευθυντή της ΚΟΠ από τον Νεοσύστατο Δ. Σ. Διαιτητών Πάφου χωρίς να αναγράφεται κάποιο άτομο που την υπογράφει ή να φέρει κάποια σφραγίδα παρά μόνο αναφέρονται τρεις αριθμοί τηλεφώνων για επικοινωνία, οι οποίοι είναι οι αριθμοί τηλεφώνων του Προέδρου και δύο άλλων μελών του Δ.Σ. των Διαιτητών. Στην επιστολή καταγγέλλεται η Ομοσπονδία ότι στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής όρισε διαιτητές χωρίς δίπλωμα και Δελτίο Υγείας.

Ενημερώνουμε ότι όσοι διαιτητές είχαν δηλώσει συμμετοχή και διαιτήτευσαν τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είναι μέλη του Σ.Δ. Πάφου και κάτοχοι Δ.Υ.

Τέλος καλούμε τους διαιτητές να άρουν τα μέτρα που έχουν λάβει, να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες, και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου που τώρα άρχισε να γίνουν οι κατάλληλες διαβουλεύσεις και το θέμα να τεθεί για συζήτηση στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Για Δ.Σ. ΠΟΑΣΠ

Παναγιώτης Παφίτης                                                                           Σάββας Παυλικκάς

Πρόεδρος                                                                                              Γεν. Γραμματέας