Κορυφή με Φλουρέντζου

Με γκολ του Φλουρέντζου, ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε με 1-0 του Ευαγόρα Αυγόρου και... σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ομάδας:

Σε παιχνίδι που έγινε το Σάββατο στο Παραλίμνι για την 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης, η ομάδα μας επιβλήθηκε με 1-0 απέναντι στον Ευαγόρα Αυγόρου σκαρφαλώνοντας έτσι, μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.

Δυνατά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την ομάδα μας παίρνοντας νωρίς τα ηνία του αγώνα, διατηρώντας στην κατοχή της περισσότερη ώρα την μπάλα χωρίς ωστόσο να δημιουργεί την κλασσική ευκαιρία, παρά τις όποιες ενέργειες δοκίμασαν. Από την άλλη, δεν κινδυνεύσαμε σχεδόν καθόλου εκτός από ένα σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας μας, με την άμυνα να πραγματοποιεί εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος όμως όλα άλλαξαν, με την ομάδα να πιέζει πιο ψηλά ώστε να φτάσει πρώτη στο γκολ αφήνοντας πίσω εκτεθειμένη την άμυνα. Λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν ο αντίπαλος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε έξω. Οι παίκτες κάπως αφυπνίστηκαν και ανέβασαν στροφές κλείνοντας στο μισό γήπεδο την αντίπαλο αλλά τα σουτ που δοκίμασαν δεν βρήκαν στόχο. Η αντίπαλη ομάδα εκμεταλλεύτηκε τον ανοιχτό χώρο και σε δύο αντεπιθέσεις απείλησαν με τον τερματοφύλακα να δηλώνει παρών. Στο 70’ είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Θ.Κόκκινο να δίνει την θέση του στον Γ.Μαρκουλλή. Αισίως φτάνουμε στο 80’ όταν η μακρινή μπαλιά δεν απομακρύνθηκε σωστά από την αντίπαλη άμυνα, ο Χ. Φλουρέντζου σε τετ α τετ έπιασε ένα ξερό μονοκόμματο σουτ χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Μετά το γκολ η ομάδα μας οπισθοχώρησε θέλοντας να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, ενώ στο 85’ ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Α. Καικόυσιης περνώντας την θέση του Σ.Πελεκάνου και ακολούθως χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Μ.Μαρίνου αντικαθιστώντας τον Α.Μέρτακκα. Τα πράγματα δεν άλλαξαν και το 1-0 παρέμεινε, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει όλη την οικογένεια του Ρήγα Φεραίου να πανηγυρίζει.

Αγωνίστηκαν: Π.Σωκράτους, Α.Καούνας, Α.Βρακάς, Α.Χαραλάμπους, Α.Μέρτακκας( 89’ Μ. Μαρίνου), Ι.Κοβαλένκο, Α.Παπαντωνίου, Θ. Κόκκινος(70’ Γ.Μαρκουλλής), Α. Ανδρέου, Σ.Πελεκάνος(85’ Α.Καικούσιης), Χ.Φλουρέντζου