To Μatch report του Τελικού

Σε ένα εξαιρετικό και χορταστικό αγώνα μεταξύ του Ευαγόρα Παλληκαρίδη Αγίων Τριμηθιάς και της ΑΕΠ Πολεμιδιών, που έγινε την Κυριακή 24 Απριλίου στις 4:30μμ στο Κοινοτικό γήπεδο Κόρνου, παρουσία 400 φιλάθλων, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στέφτηκε Κυπελλούχος Ομοσπονδιών Κύπρου.

Ο αγώνας ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες και τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αναγνωριστικά. Η ομάδα του Ευαγόρα προσπάθησε με κάποιες προσωπικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών της να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όμως δεν ήταν αρκετές. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και η νευρικότητα στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών και των 2 ομάδων φαινόταν καθαρά. Η ομάδα των Πολεμιδιών ευτύχισε σε μια καλή αντεπίθεση και μετά από προσωπική ενέργεια, να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ευαγόρα ανέβασε την απόδοση της κατακόρυφα και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο έκλεισε την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της. Η ομάδα του Ευαγόρα έφτασε νωρίς στην ισοφάριση όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο από παίχτη των Πολεμιδιών, η μπάλα στρώθηκε στον Δημήτρη Αριστοδήμου και με ασύλληπτο δυνατό σουτ, έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η ομάδα του Ευαγόρα συνέχισε να πιέζει χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες. Ο χρόνος περνούσε και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, ο συνήθης ύποπτος Σταύρος Στυλιανίδης, με κεφαλιά, έγραψε το 2-1 στις καθυστερήσεις. Όμως η ομάδα των Πολεμιδιών δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στην τελευταία προσπάθεια του παιχνιδιού ο επιθετικός των Πολεμιδιών με ασύλληπτο σου, αιφνιδίασε τους πάντες και έγραψε το 2-2 στέλνοντας τις δύο ομάδες σε παράταση.

Η κούραση στα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, ήταν εμφανής. Όμως η ομάδα του Ευαγόρα με σθένος και απίστευτα ψυχικά αποθέματα κατάφερε στην παράταση να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει είχε και η ομάδα των Πολεμιδιών αφού σε Τετ α Τετ ο τερματοφύλακας του Ευαγόρα, Δημήτρης Χριστοφόρου πραγματοποιώντας σωτήρια απόκρουση, κράτησε το παιχνίδι ισόπαλο. 

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, λίγο πριν οδηγηθούν οι ομάδες στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, ο Δημήτρης Αριστοδήμου είχε διαφορετική άποψη, αφού μετά από συνεχόμενα σουτ των ποδοσφαιριστών του Ευαγόρα η μπάλα στρώθηκε σε αυτόν και με ένα ξερό διαγώνιο σουτ έγραψε και το τελικό 3-2.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ομάδας του Ευαγόρα, στο διοικητικό συμβούλιο αλλά ειδικότερα στους Ιωνα Κουσιή και Πέτρο Ξενοφώντος, προπονητικό δίδυμο, που κατάφεραν να κερδίσουν άλλο ένα τίτλο, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες”.