«Πρώτη φορά στη Γ΄Κατηγορία, το ποδόσφαιρο μέσο διαφυγής»

Η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι στον Διγενή Ακρίτα Μόρφου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας.

Η ΑΠΕΑ έπαιξε για πρώτη φορά το 1985 στη 4η κατηγορία, μέχρι το 1991, ανέβηκε ξανά στη 4η το 2015  και φέτος για πρώτη φορά αγωνίζεται στη 3η κατηγορία.

Ο Κωνσταντίνος Σιακαλλής μιλάει στο kerkida.net για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για τους φετινούς στόχους της ΑΠΕΑ και εξηγεί το πόσό σημαντικό είναι για το σωματείο το ότι η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ κατηγορία.

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας: 
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στη κατηγορία. Αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο με σεβασμό αλλά χωρίς να τους φοβηθούμε, το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι, ήμασταν λίγο φοβισμένοι. Στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα δημιουργήσαμε τις δικές μας ευκαιρίες, μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά και να χάσουμε το παιχνίδι! Κρίθηκε στις λεπτομέρειες πιστεύω».

Για τους στόχους της ομάδας:
«Οι στόχοι της ομάδας είναι κάθε παιχνίδι να παρουσιάζετε σοβαρή και να διεκδικά τη νίκη, να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια της και ότι καλύτερο βγει στη πορεία».

Για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Λατσιών:
«Θέλουμε οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις πόντους μέσα στο σπίτι μας, μπροστά στο κόσμο μας καθώς είναι ιστορική μέρα για εμάς αφού θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στα 62 χρόνια του σωματείου μας σε εντός έδρας αγώνα στη Τρίτη κατηγορία».

Η ΑΠΕΑ για πρώτη φορά στην Γ’ κατηγορία:
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι είμαστε μια μικρή κοινότητα, με περιορισμένες δραστηριότητες και ενέργειες λόγο των βρετανικών βάσεων και το ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο διαφυγής απ’ όλα αυτά».