Τα 13 λεπτά που αφήνουν εκτός Μουντιάλ τον Μουνίρ

FIFA και CAS αρνήθηκαν στον Μουνίρ να αγωνιστεί με το Μαρόκο, πατρίδα τον γονιών του, επειδή είχε παίξει για 13 λεπτά με την Εθνική Ισπανίας.

Το 2014 ο Μουνίρ Ελ Χανταντί αποφάσισε ότι ήθελε να παίζει με την Ισπανία. Τότε ήταν ένα μεγάλο ταλέντο που μόλις είχε ξεπεταχτεί από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Ο εκλέκτορας των Ταύρων, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε τον πήρε στην αποστολή και τον έριξε αλλαγή για 13 λεπτά στο ματς με τα Σκόπια για τα προκριματικά του EURO.

Καθώς όμως η καριέρα του δεν είχε την αντίστοιχα εντυπωσιακή εξέλιξη, δεν κλήθηκε ξανά στην Εθνική Ισπανίας. Τώρα λοιπόν, με το Μαρόκο να έχει προκριθεί στο Μουντιάλ, θέλησε να φορέσει τη φανέλα του (και το Μαρόκο επίσης τον στήριξε), μιας και οι δύο γονείς του είναι γεννημένοι εκεί. Ωστόσο, μετά τη FIFA που του είχε ρίξει άκυρο τον Μάρτιο, ήρθε η σειρά του CAS να του αρνηθεί αυτή την επιλογή.

Και μπορεί να μοιάζει άδικο για αυτά τα 13 λεπτά να μείνει για πάντα «σκλαβωμένος», αλλά από την άλλη, εκείνος είχε κάνει την επιλογή του με όποιο ρίσκο αυτή περιείχε...