Συλλήψεις για τρομοκρατία στο Ρίο

Οι αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν δέκα άτομα στο Ρίο, έχοντας πληροφορίες ότι ανήκουν σε πυρήνα που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και ετοίμαζαν επιθέσεις.

Η ομάδα των συλληφθέντων χαρακτηρίστηκε ως «εντελώς ερασιτεχνική» από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αλεξάντρε Μοράες. Όλοι είναι από τη Βραζιλία και επικοινωνούσαν μαζί από εφαρμογές ή Δίκτυα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς να γνωρίζονται προσωπικά.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία παρακολουθεί περίπου 100 άτομα για πιθανές συνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες, κυρίως στην περιοχή των συνόρων με την Παραγουάη και την Αργεντινή.

Οι βραζιλιάνικες αρχές συνεργάζονται με τις γαλλικές, τις γερμανικές, τις βρετανικές, τις ισραηλινές και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υποστήριξε ο Μοράες, προσθέτοντας ότι παρότι η Βραζιλία δεν έχει ιστορικό τρομοκρατίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες την κάνουν πιθανό στόχο.

Περίπου 85.00 στρατιώτες, αστυνομικοί και άτομα ασφαλείας θα δώσουν το παρών στους Αγώνες του Ρίο, σχεδόν τα διπλάσια από αυτούς του Λονδίνου.