Σοκ Φέντερερ! Χάνει όλη τη σεζόν!

Σοκ στον κόσμο του τένις με τον Ρότζερ Φέντερερ να ανακοινώνει ότι δε θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο Ελβετός τενίστας όπως γνωστοποίησε μέσω facebook, δε θα χάσει μόνο τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού στο Ρίο αλλά όλη την υπόλοιπη σεζόν για το 2016. Όπως ανέφερε πήρε τη δύσκολη αυτή απόφαση μετά από ιατρική συμβουλή, και για να πετύχει την πλήρη αποκατάστασή του, από το χειρουργείο που έκανε στο γόνατο.

Θυμίζουμε ότι ο Φεντέρερ που νωρίτερα είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από το Rogers Cup του Καναδά, δεν είχε λάβει μέρος ούτε στο φετινό Roland Garros σπάζοντας το εκπληκτικό σερί των 65 διαδοχικών παρουσιών του σε Grand Slam!

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Φεντ θα απουσιάσει και από το US Open για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια(!), ενώ θα μείνει και χωρίς τίτλο για πρώτη φορά από το 2000.

Αναλυτικά ο Ελβετός τενίστας ανέφερε: 

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που ανακοινώνω ότι δε θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και ότι θα χάσω την υπόλοιπη σεζόν για το 2016. Σκεπτόμενος όλες τις επιλογές μου και μετά από συμβουλή των γιατρών μου αλλά και της ομάδας μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να βάλω ένα τέλος στο 2016 για να κάνω εκτεταμένη αποκατάσταση από το χειρουργείο μου στο γόνατο. Οι γιατροί με συμβούλευσαν, ότι αν ήθελα να είμαι στο Tour χωρίς τραυματισμούς τα επόμενα χρόνια, όπως και θα ήθελα, θα πρέπει να δώσω στο γόνατό μου και το κορμί μου, τον κατάλληλο χρόνο για πλήρη αποκατάσταση. Είναι δύσκολο να χάνω την υπόλοιπη σεζόν. Παρόλα αυτά, αυτή η εμπειρία με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν στην καριέρα μου, έχοντας λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τένις, τον ανταγωνισμός, τα τουρνουά και φυσικά εσάς, τους θαυμαστές μου παραμένει άθικτη. Έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ και θα βάλω όλη μου την ενέργεια για να επιστρέψω δυνατός, υγιής και σε καλή κατάσταση, για να παίξω επιθετικό τένις το 2017

Σας ευχαριστώ για την συνεχιζόμενη υποστήριξη,

Ρότζερ»