ΜΑΝΤΟΥΚΑ για Ανόρθωση και συνθήκες στην Β' Κατηγορία

Ο Οθέλλος Αθηαίνου παρουσιάστηκε εξαιρετικός στο Αντώνης Παπαδόπουλος και δεν άφησε σε κανένα σημείο να φανεί η διαφορά μιας κατηγορίας που είχε με την Ανόρθωση. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στην παράταση και έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής

Ο προπονητής της ομάδας, Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για το ματς του Κυπέλλου ενώ ήταν "χείμαρρος" όσο αφορά την κατάσταση για την ομάδα του στη Β΄Κατηγορία.

Για το ματς Κυπέλλου με την Ανόρθωση...

"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Ένα παιχνίδι που οι παίκτες μου έδειξαν τι μπορούν να κάνουν και την ποιότητα που έχουν. Αυτά τα παιχνίδια πάντα δίνουν κίνητρο για αυτά τα παιδιά. Ξέραμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, όμως όταν έχεις την οργάνωση και δουλεύεις σωστά μπορεί απέναντι και σε ομάδες πρώτης Κατηγορίας. Δυστυχώς στο τέλος η Ανόρθωση κατάφερε να σκοράρει σε μια φάση που φάνηκε τυχερή και αποκλειστήκαμε. Όμως το πιο σημαντικό για μένα και με κάνει περήφανο είναι η εικόνα της ομάδας και η συμπεριφορά των παικτών. Έπαιξαν χωρίς κανένα φόβο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και δείχνοντας πως αξίζουμε τον σεβασμό όλων. Έδειξαν πως στη Β΄Κατηγορία τα κακά αποτελέσματα έρχονται για άλλους λόγους και όχι γιατί παίζουμε κακό ποδόσφαιρο. Αυτό κρατάμε και αυτό ήταν ο στόχος σε αυτό το παιχνίδι. Να δείξουμε πως είμαστε καλή και οργανωμένη ομάδα.".

Για την πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής...

"Μέχρι τώρα στη Β΄ Κατηγορία νομίζω δεν υπήρχε παιχνίδι που να μην μείναμε με λιγότερους ή να μη δοθεί πέναλτι εις βάρος μας. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δείξαμε με την απόδοση μας πως στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Όμως για κάποιο λόγο παίρνουν αυτοί τους βαθμούς. 

Έρχονται και προβλήματα με τραυματισμούς. Χθες μας έλειπαν τέσσερις σημαντικοί παίκτες. Και δεν μιλάμε για συνηθισμένους τραυματισμούς. Για παράδειγμα στο ματς με την Ομόνοια Αραδίππου, ένας παίκτης της αντιπάλου έσπασε 4 δόντια και το σαγόνι του παίκτη μου. Η απόφαση ήταν φάουλ εναντίον μας και ο παίκτης μας είναι τραυματίας και για δύο μήνες εκτός. Αυτά είναι που με απογοητεύουν στη Β΄Κατηγορία. Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο. 

Άλλο παράδειγμα είναι η περίπτωση της πρώτης αγωνιστικής όπου δεχθήκαμε κόκκινη όμως ακόμα και παίκτες της Πάφου παραδέχθηκαν στο τέλος πως δεν ήταν. Αντί αυτού ο παίκτης μου τιμωρείται με 4 αγωνιστικές και δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ούτε καν για να μειωθεί η ποινή σε δύο. Σε κάθε χώρα η ποινή για την κόκκινη είναι δύο παιχνίδια. Εάν κάνει κάτι πολύ σοβαρό η υπόθεση δικάζεται και εκεί θα παρθεί η απόφαση αν θα είναι περισσότερα από δύο ματς. Όμως εδώ δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε. Δεν υπάρχουν βίντεο για να αναδείξουμε κάποια αδικία. 

Στη Β΄Κατηγορία ακόμα και οι μπάλες είναι οι ίδιες με αυτές που δίνω στο οχτάχρονο γιο μου να παίξει. Μπορεί φυσικά να είναι δικό μου το πρόβλημα, γιατί συνήθισα να είμαι χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί εγώ να είμαι λάθος και αυτοί σωστοί. Αν θέλουν να ανεβεί το επίπεδο στην Κύπρο και να προωθήσουμε τους νεαρούς Κύπριους, πρέπει να μας βοηθήσουν και εμάς".

Για το παιχνίδι με τον ΑΣΙΛ...

"Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, γιατί δεν περιμέναμε να χάσουμε βαθμούς σε αυτό το ματς. Η ισοπαλία είναι για μένα κακό αποτέλεσμα. Η εικόνα μας κόντρα στον ΑΣΙΛ ήταν η χειρότερη μας μέχρι στιγμής. Το γήπεδο ήταν κακό, η συμπεριφορά μας όμως δεν ήταν σωστή. Ωστόσο αυτό ήταν το μόνο παιχνίδι που το αποτέλεσμα συνάδει με την εικόνα μας. Στα υπόλοιπα ήμασταν πολύ καλοί. Κόντρα στο Παραλίμνι και κόντρα στην Αγία Νάπα ήμασταν καλύτεροι ακόμα κι από το χθεσινό κόντρα στην Ανόρθωση. Κόντρα στην Αγία Νάπα προηγούμασταν με 2-0 και δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄μέρους μείναμε με 10. Πως να παίξουμε μετά;".

Για το επόμενο κόντρα στο ΘΟΪ...

"Είναι σημαντικό να επανέλθουμε στις νίκες με το ΘΟΪ και να κάνουμε ένα σερί νίκες, αν θέλουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να ανέβουμε στην Α΄Κατηγορία. Το ότι ήμαστε φαβορί δεν λέει κάτι. Αυτό είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποτε τα λεγόμενα "εύκολα" ματς είναι τα πιο δύσκολα. Και το αντίθετο. Κόντρα στην Ανόρθωση το κάναμε εύκολο για εμάς. Το ίδιο πρέπει να παίξουμε και κόντρα στο ΘΟΪ. Να τρέξουμε, να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε στο τέλος τη νίκη".