"ΚΛΕΙΔΙΑ στο ντέρμπι Στάθης και Άλβες"

ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ διασταυρώνουν το ερχόμενο Σάββατο, τα ξίφη τους στην «ΑΕΚ – Αρένα», με φόντο την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, για το μεγάλο ντέρμπι.

Αρχικά...

"Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε. Δύο ομάδες που δείχνουν ότι και σκοράρουν εύκολα και δέχονται γκολ πολύ δύσκολα. Πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα. Οι πιθανότητες είναι καθαρά 50-50. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε και τόσο θεαματικό ποδόσφαιρο γιατί και οι δύο ομάδες θα είναι προσεκτικές για να μην χάσουν".

Για τους παίκτες που περιμένει να πάρουν την ομάδα πάνω τους...

"Είναι δύο τεράστιες ομάδες με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν έπρεπε να σας πω έναν παίκτη κλειδί από την ΑΕΚ θα διάλεγα τον Άλβες γιατί στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει μπρος και σκοράρει εύκολα. Αυτή η ευκολία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμή σε τέτοια ντέρμπι. Όσο αφορά το ΑΠΟΕΛ περιμένω προσωπικά πάρα πολλά, εάν θα είναι στην ενδεκάδα, από τον Στάθη. Είναι ένας παίκτης ακριβώς για τέτοια παιχνίδια".

Για το πόσο επηρεάζει η έδρα πόσο μάλλον σε ένα νέο γήπεδο όπως στο ΑΕΚ Αρένα...

"Αλίμονο μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ να επηρεαστεί από την έδρα. Έχουν παίξει σε πολλές καυτές έδρες στην Ευρώπη και δεν νομίζω να τους επηρεάσει. Το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο από ΑΕΚτζήδες, όμως για μένα δεν έχει παίζει ρόλο για καμία από τις δύο ομάδες".

Για την πρόβλεψη του όσο αφορά το αποτέλεσμα...

"Σίγουρα δεν περιμένω πολλά γκολ και αναμένω το ματς να κυλήσει προς την ισοπαλία. Ο πρώτος στόχος είναι να μην χάσουν. Αν υπάρξει νικητής θα είναι από κάποια λάθος ή κάποια εξαιρετική ενέργεια".