"Ήταν καθαρό γκολ…"

Ο Εθνικός Άσσιας έβαλε δύσκολα στην πρωτοπόρο Αλκή στο μεταξύ τους παιχνίδι και θα μπορούσε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από το Αμμόχωστος, όμως τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0. 

Ο προπονητής του Εθνικού Άσσιας, Άγης Καμένος, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για το ματς, σχολιάζοντας και τη φάση όπου το γκολ της ομάδας του δεν μέτρησε λόγω υπόδειξης οφσάιντ…

Για το παιχνίδι με την Αλκή αλλά και τα προηγούμενα παιχνίδι…

“Παίζαμε με την πρωτοπόρο και η αλήθεια είναι πως η Αλκή μπορούσε να τελειώσει πολύ πιο γρήγορα το ματς με τις ευκαιρίες που βρήκε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από εμας. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο δεν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της εμείς μέναμε ζωντανοί στο παιχνίδι. Προς το τέλος ανεβάσαμε απόδοση και είχαμε 2-3 ευκαιρίες με αποκορύφωμα την τελευταία φάση, που για μένα ήταν καθαρό γκολ, το οποίο ακυρώθηκε. Δεν μένω όμως μόνο σε αυτό το παιχνίδι...

Θα πάω πίσω στο ματς με την ΠΑΕΕΚ που κατά την άποψη μου το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ που καθόρισε τον αγώνα, δεν ήταν. Κι αυτό ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας. Δυστυχώς βλέπω μια τάση η οποία δεν είναι σωστή. Είμαστε τελευταίοι όμως χάνουμε δύσκολα, κι αυτό λέει πολλά. Έχουμε τις αδυναμίες μας παρόλα αυτά δεν θα πέσουμε αμαχητί. Θέλουμε όμως την ανάλογη συμπεριφορά για να μπορούμε να παλέψουμε.

Έχουμε πολλά φάουλ και πολλές κάρτες εις βάρος μας. Χθες χάσαμε δύο παίκτες με κίτρινες για τη συνέχεια που είναι κρίσιμη. Δεν χρειάζεται τόση αυστηρότητα σε μια ομάδα που παλεύει μόνο με Κύπριους παίκτες. Αν νομίζουν πως επειδή έφυγαν οι ξένοι το κλείσαμε, όχι δεν το κλείσαμε".

Για την φιλοξενία της Αλκής...

"Τα όποια παράπονά μας δεν έχουν σχέση με την Αλκή. Οι άνθρωποι της Αλκής μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα”.

Για το ότι η ομάδα του έχει μόνο Κύπριους…

“Έφυγαν οι τέσσερις ξένοι και μαζί με κάποιες αποδεσμεύσεις έφυγαν στο σύνολο οχτώ παίκτες. Από την άλλη ήρθαν τρεις Κύπριοι παίκτες αφού είχαμε δύο μεταγραφές και μία επανένταξή.  Δίνεται λοιπόν από εμάς η ευκαιρία στους Κύπριους να αποδείξουν ότι μπορούν οι ομάδες στη Β΄ Κατηγορία να βασιστούν πάνω τους. Να αλλάξει επιτέλους,αυτό που γίνεται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, που γέμισε με ξένους. Αν καταφέρουμε να βρούμε την κατάλληλη χημεία στο σύντομο διάστημα που απομένει, πιστεύω πως η ομάδα όχι μόνο δεν θα αποδυναμωθεί αλλά θα βελτιωθεί εκεί που πονούσε”.

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα…

“Είναι πολύ κρίσιμο το ματς με τον Ακρίτα που είναι καλή ομάδα όμως εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Γενικότερα τα επόμενα τρία παιχνίδι είναι κλειδί για την μετέπειτα πορεία μας (σ.σ Ακρίτας εντός, ΕΝΑΔ εκτός, Παρεκκλησιά εντός). Αν καταφέρουμε να έχουμε καλό βαθμολογικό κέρδος τότε μπορούμε να μιλάμε για ελπίδες. Όχι για παραμονή αλλά για ελπίδες παραμονής, γιατί τα πάντα εξαρτώνται κι από τους άλλους. Εάν δεν έχουμε καλή συγκομιδή, θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια με αξιοπρέπεια”.