"Μικρό προβάδισμα στην ΑΕΛ, ομάδα που δεν επηρεάζεται η ΑΕΚ"

Ο Σοφόκλης Σοφοκλέους μιλά στο www.kerkida.net με αφορμή το ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΕΚ στο Τσίρειο. Ο Κύπριος κόουτς σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό, μίλησε για την τακτική των δύο ομάδων, ενώ κατονόμασε παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά...

Ένα πρώτο σχόλιο: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι καθοριστικό γιατί υπάρχουν και οι αγώνες των πλέι οφ. Η διαφορά είναι μικρή μεταξύ τους. Σίγουρα μια πιθανή νίκη, είτε της μιας ομάδας είτε της άλλης θα παίξει ρόλο στον ψυχολογικό αλλά και στο βαθμολογικό κομμάτι".

Σε ποια ομάδα δίνει προβάδισμα: "Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην ΑΕΛ λόγω έδρας. Η ΑΕΚ από την άλλη είναι μια ικανότατη και ποιοτική ομάδα που δεν επηρεάζεται από την έδρα του αντιπάλου. Τρανό παράδειγμα αυτού που λέω είναι το ματς με το ΑΠΟΕΛ. Στα ντέρμπι είναι όλα πιθανά, δεν παίζουν ρόλο τόσο οι έδρες, οι φίλοι της ΑΕΚ πιστεύω ότι θα στηρίξουν κι' αυτοί με την παρουσία τους την ομάδα".

Για τις απουσίες της ΑΕΚ: "Έχει απουσίες όμως έχει βάθος η ΑΕΚ. Ο Γιωργαλλίδης είναι ένας ικανότατος τερματοφύλακας, μπορεί να σταθεί επάξια πιστεύω".

Για τις φιλοσοφίες των δύο ομάδων: "Η ΑΕΛ κρατά μπάλα, έχει όμως και τρεξίματα. Αν πάει ο αγώνας στις μονομαχίες έχει αθλητικούς παίκτες. Η ΑΕΚ από την άλλη έχει μια φιλοσοφία με κατοχή μπάλας, μικρές μεταβιβάσεις και υπομονή στο παιχνίδι της"

Για τους παίκτες "κλειδιά" των δύο ομάδων: "Προσωπικά πιστεύω στην ομαδικότητα του ποδοσφαίρου. Από την άλλη υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Από την ΑΕΛ είναι ο Πίτι. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης που μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να αλλάξει τα δεδομένα. Είτε σε δημιουργία είτε σε σκοράρισμα. Μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια. Πιστεύω ότι είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Επίσης ένας παίκτης βαρόμετρο για την ΑΕΛ είναι Μάρκο Σοάρες. Είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση. Από την ΑΕΚ είναι ο Τρισκόφσκι, μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Επίσης πολύ σημαντικός είναι ο Χόρχε Λαρένα".