Ο Μιχάλης Σεργίου αναλύει το Ανόρθωση - Απόλλωνας

Ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα στο φινάλε της κανονικής περιόδου και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σεργίου, για να μας καταθέσει τις απόψεις του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κύπριου τεχνικού:

Για τα στοιχεία που έφεραν την άνοδο της Ανόρθωσης: «Σε μεγάλο βοήθησαν οι μεταγραφές, ήρθαν καλοί και ποιοτικοί παίκτες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η άνοδος του Ράγιος, ο οποίος είναι βαρόμετρο και μπορεί να παρασύρει ολόκληρη την ομάδα όταν βρίσκεται σε καλή μέρα. Γενικότερα οι ποδοσφαιριστές πήραν ψυχολογία από την διοικητική σταθερότητα. Η αβεβαιότητα και η μουρμούρα είναι κάτι επηρέαζε τους ποδοσφαιριστές.

Για τα στοιχεία που έφεραν την άνοδο του Απόλλωνα: «Από την στιγμή που ο Απόλλωνας εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στον Απόλλωνα, τον Σωφρόνη Αυγουστή, άρχισε η άνοδος. Ο Απόλλωνας έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, στην αρχή όμως φάνηκε άτυχος με κάποιους τραυματισμούς. Ο Σωφρόνης κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες, τους έκανε να παίζουν φια τον ίδιο και την ομάδα τους. Έκανε τους παίκτες να πιστέψουν στον εαυτό τους και βλέπουμε παίκτες που δεν ήταν βασικοί να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν ότι χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται όλοι οι παίκτες σε εγρήγορση.

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Ανόρθωση για να φτάσει στην νίκη: «Η Ανόρθωση δεν έχει άγχος. Παίζει στην έδρα της, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Αντώνης Παπαδόπουλος. Με ψυχολογία και τον κόσμο της μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αγωνιστικά, είναι πολύ σημαντική η συνοχή των γραμμών της. Ο Απόλλωνας μεσοεπιθετικά έχει αρκετή ποιότητα, κυρίως από τα άκρα. Στα αμυντικά της άκρα η Ανόρθωση είχε κάποια προβλήματα στην αρχή της σεζόν αλλά πλέον έχει βελτιωθεί. Αν προσέξει αυτό το κομμάτι και καταφέρει να χαλάσει το παιχνίδι κατοχής του Απόλλωνα, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Απόλλωνας για να φτάσει στην νίκη: «Ο Απόλλωνας είναι ομάδα που μπορεί να απειλήσει το ίδιο από τον άξονα με τον Ντα Σίλβα και από τα άκρα. Θα χρειαστεί να ελέγξει τον ρυθμό, να κάνει το παιχνίδι που έμαθε να κάνει με κατοχή και έλεγχο αγώνα από νωρίς. Αν ξεκινήσει να παίζει όπως ξέρει, τότε θα διώξει και το άγχος. Θα πρέπει να βάλει γρήγορα στο παιχνίδι τον Άλεξ και τους τέσσερις παίκτες που θα είναι στις πτέρυγες. Είναι σημαντική η απουσία του Μάγκλιτσα, ο Γκιέ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ίσως χρειαστεί κάποια αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού».

Για το αν θα βολευτεί κάποια ομάδα με την ισοπαλία: «Η Ανόρθωση δεν έχει τίποτα να χάσει στο παιχνίδι, άρα δεν νομίζω να συμβιβαστεί με την ισοπαλία. Ο μεγάλος της στόχος είναι το Κύπελλο. Από την άλλη, ούτε ο Απόλλωνας θα είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία. Ξεκινούν μαζεμένα ντέρμπι, θα χαθούν αρκετοί βαθμοί και απ’ την στιγμή που έχει φτάσει στο -3 από την πρώτη θέση, θα παίξει μόνο για την νίκη».

Για το αν θα είναι παιχνίδι προπονητών ή των προσωπικοτήτων εντός γηπέδου: «Σίγουρα η στρατηγική κάθε προπονητή θα παίξει σημαντικό κομμάτι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Στα ντέρμπι όπως παίκτες –βαρόμετρα συνήθως κάνουν την διαφορά με μια ενέργεια και ένα γκολ που ίσως να είναι και το μοναδικό. Τέτοιοι είναι οι Άλεξ Ντα Σίλβα, Παπουλής και Ράγιος».