«Προβάδισμα ο Απόλλωνας, μεγάλα ντέρμπι, ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα»

Η Β΄φάση του πρωταθλήματος αρχίζει και στο Α’ γκρουπ θα πραγματοποιηθούν τρία δυνατά ντέρμπι, ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα.

Ο προπονητής Σοφόκλης Σοφοκλέους σχολιάζει στο kerkida.net τα τρία σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής.
 
Για το ΑΕΛ – Απόλλων

«Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Λεμεσού. Ανεξαρτήτως της βαθμολογικής θέσης της κάθε ομάδα και την αγωνιστική της κατάσταση θα είναι ένα ανοικτό παιχνίδι, πιθανό για κάθε αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Απόλλωνας είσαι σε καλύτερη κατάσταση, η ψυχολογία τους είναι στα ύψη και μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Σε αυτή την φάση τα δεδομένα είναι διαφορετικά, σε σχέση με τους αγώνες της Α’ φάσης. Η ΑΕΛ δεν είναι και σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση. Υπάρχει και το θέμα με τον προπονητή της ομάδας, βαθμολογικά έμεινε και λίγο πίσω. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Απόλλωνα. Όμως και η ΑΕΛ θα δώσει την μάχη της και δεν είναι χαμένη από χέρι».

Για το Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

«Όλα τα παιχνίδια του Β’ γύρου θα είναι ντέρμπι. Στην κανονική περίοδο αν δεν κάνω λάθος το παιχνίδι ανάμεσα τους έληξε 0-0. Η Ανόρθωση του τώρα, δεν έχει καμία σχέση με του τότε. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ανταγωνιστική. Την βοήθησαν πολύ οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, ο Ολιβέιρα. ο Άλβες, ο Μίτροβιτς, επέστρεψε και ο Ράγιος. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ, είναι ΑΠΟΕΛ. Προέρχεται από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Άντερλεχτ. Έχει το ρόστερ, έχει την ποιότητα για καλύψει τυχόν απουσίες. Η Ανόρθωση αν και δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο θα παίζει για το γόητρο της, για να δώσει χαρά στον κόσμο της».

Για το ΑΕΚ – Ομόνοια

«Μεγάλο ντέρμπι και αυτό. Η ΑΕΚ διατηρεί τις ελπίδες της για τον τίτλο. Πρέπει να κερδίσει σε αυτό το παιχνίδι. Η Ομόνοια διεκδικεί την έξοδο της στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η Ομόνοια μετά και την αλλαγή του προπονητή της παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, αν και έχασε από το ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα».