Οι απόψεις του Σακκά για τα ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής

Μεγάλα ντέρμπι και αυτή την αγωνιστική, σε «ΠΑΠ», «ΓΣΠ» και «Τσίρειο» και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Κώστα Σακκά, για να μας καταθέσει τις απόψεις του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κύπριου τεχνικού:

ANOΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 

«Είδα την Ανόρθωση με την ΑΕΛ από κοντά στο γήπεδο. Η Ανόρθωση κατά την άποψη μου στο παιχνίδι αδικήθηκε, της στοίχησε η αποβολή αλλά ακόμα και με δέκα ήταν κυρίαρχη. Με έχει εντυπωσιάσει θετικά. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο του Απόλλωνα. Τακτικά είναι καλοδουλεμένη, μπορεί να μην έχει σοβαρούς στόχους στο πρωτάθλημα αλλά έχει ιστορία. Ο Απόλλωνας όμως είναι διψασμένος, βλέπει τον τίτλο να έρχεται προς το μέρος του, θεωρώ ότι ο Απόλλωνας έχει τα περισσότερα κίνητρα και έχει το πάνω χέρι. Τακτικά νομίζω ότι μεσοεπιθετικά υπερτερεί ο Απόλλωνα και η Ανόρθωση επιθετικά φαίνεται αδύναμη».

ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ 

«Η Ομόνοια είναι μια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Έχει αποπροσανατολιστεί σαν ομάδα. Με την έλευση του Ιωακείμ ψυχολογικά είχαν μια άνοδο, ωστόσο ακόμα να βρεθούν τα σωστά πατήματα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Το ΑΠΟΕΛ έχει την δική του πτώση, με τα δικά του κακά παιχνίδια τόσο. Είναι ένα κλασικό παιχνίδι, με ότι αδυναμίες κι αν έχουν οι ομάδες είναι ντέρμπι. Το ΑΠΟΕΛ έχει περισσότερες επιλογές και περισσότερα κίνητρα. Ένα καλό ΑΠΟΕΛ εύκολα ή δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά και η Ομόνοια απέναντι στο ΑΠΟΕΛ έχει πολλούς λόγους να κυνηγήσει την νίκη. Είναι παιχνίδι τριπλής παραλλαγής».

ΑΕΛ - ΑΕΚ

«Στην ΑΕΛ ο νέος προπονητής προσπαθεί να βάλει καινούργια πράγματα. Παίζει πολύ πιο επιθετικά, χτίζει παιχνίδι από πίσω, είναι βελτιωμένη στην ανάπτυξη της και κάνει περισσότερες ευκαιρίες. Απέναντι της έχει μια ΑΕΚ που μετά την νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ μπήκε ξανά σε τροχιά τίτλου, θα κυνηγήσει με μεγάλο πάθος την νίκη. Θα είναι κλειδί το παιχνίδι, πιθανόν οι αντίπαλοι της να έχουν απώλειες γι’ αυτό και πιθανή νίκη θα μειώσει τις διαφορές. Με την φόρα από το προηγούμενο παιχνίδι, βλέπω φαβορί την ΑΕΚ».