(Συνέντευξη) "Κοντά σε δυο ξένους/το καλύτερο δυνατό για την ομάδα"

Η ΑΛΚΗ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον προγραμματισμό της ενόψει και της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ο προπονητής της ομάδας Σάββας Δαμιανού μιλάει στο kerkida.net για τις μεταγραφικές κινήσεις και τους στόχους της ΑΛΚΗΣ, που επιστρέφει στην Α’ κατηγορία.

Σε ποιο σημείο είναι ο προγραμματισμός;
«Είναι σε ένα καλό σημείο ο προγραμματισμός. Θέλουμε να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις. Υπογράψαμε ήδη ένα ποδοσφαιριστή. Είμαστε κοντά στο να κλείσουμε ακόμη δύο ξένους παίκτες. Όταν ολοκληρωθούν και αυτές οι μεταγραφές ουσιαστικά θα μας μείνουν ακόμα δύο κινήσεις. Δεν βιαζόμαστε, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας θα είμαστε έτοιμοι».

Είδαμε σήμερα 13 ανανεώσεις ποδοσφαιριστών, θα κρατήσετε τον περσινό κορμό...
«Αυτός είναι και ο στόχος μας, θέλουμε να κρατήσουμε τις περσινές βάσεις. Πάντα βέβαια βαδίζουμε και με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Θα γίνουν μετρημένες μεταγραφές και οι παίκτες που θα έρθουν θέλουμε να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας».

Για τους στόχους της φετινής ΑΛΚΗΣ...
«Οι στόχοι μας πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμοι. Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες και θα δούμε που θα μας βγάλει αυτό. Προσγειωμένα να παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Που θα γίνει η προετοιμασία της ομάδας; Έχετε κλείσει κάποια φιλικά;
«Η προετοιμασία μας θα γίνει εντός Κύπρου και θα αρχίσει περίπου στα τέλη Ιουνίου. Είμαστε τώρα σε αυτό το σημείο που προσπαθούμε να προγραμματίσουμε κάποια φιλικά. Είναι λίγο δύσκολο γιατί οι περισσότερες ομάδες θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στο εξωτερικό, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα οργανώσουμε μέχρι τότε».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά και την επιστροφή της ΑΛΚΗΣ στην Α’ κατηγορία...
«Υπάρχει μια ικανοποίηση στην ομάδα, ωστόσο αν μιλήσω για μένα έχω περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης. Περιμένουν πολλά από εμένα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».