Σ. Δαμιανού: "Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα"

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net παραχώρησε ο προπονητής της Αλκής Σάββας Δαμιανού. Ο Κύπριος τεχνικός, αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας και στους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

Πόσο ικανοποιημένο σε βρίσκει η προετοιμασία και τα φιλικά της ομάδας;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της προετοιμασίας. Δουλέψαμε πάρα πολύ, τα παιδιά βγάζουν μια ικανοποιητική εικόνα, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε και καλύτερα. Γενικότερα η δουλειά και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών με ικανοποιεί».

Διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο περσινός κορμός. Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει το dna και η τακτική της ομάδας και από ομάδα πρωταθλητισμού με κατοχή μπάλας και επιβολή ρυθμού να γίνει ομάδα παραμονής;

«Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα. Από την αρχή της προετοιμασίας προσπαθώ να τους πείσω ότι θα υπάρχουν παιχνίδια που ο αντίπαλος θα έχει την κατοχή και εμείς θα αμυνόμαστε περισσότερο. Στόχος μου είναι να το καταλάβουν, να το αποδεχθούν και να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Πρέπει να είσαι έτοιμος να χειριστείς τις διαφορετικές συνθήκες από αγώνα σε αγώνα».

Στα φιλικά βλέπουμε την Αλκή να σκοράρει. Έξι γκολ στα δύο τελευταία. Η ευκολία στο γκολ και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα είναι το κλειδί της χρονιάς;

«Είναι σημαντικό που σκοράρουμε. Έχουμε ποιότητα και ως ομάδα και ως μονάδες. Ομάδα που σκοράρει, εδικά αν έχει πλουραλισμό και παίρνει γκολ όχι μόνο από τον σέντερ φορ και τον παίκτη που παίζει πίσω του αλλά και από τις πίσω γραμμές, τότε έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει. Έτσι δεν θα είσαι ποτέ προβλέψιμος. Αυτό το στοιχείο είχαμε πέρσι, αυτό θέλουμε να έχουμε και φέτος αν και αναγνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας».

Τώρα που παίζετε και φιλικά παιχνίδια, βλέπεις και τους αντιπάλους στην μάχη για παραμονή. Πώς βλέπεις αυτή την πρόκληση;

«Το φετινό πρωτάθλημα φαίνεται από τώρα ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, με πάρα πολύ καλές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες παρουσιάζονται καλύτερες από τις περσινές, με πιο ποιοτικά ρόστερ αλλά και οι ομάδες μεσαίας δυναμικότητας δείχνουν να είναι καλύτερες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και θα διεκδικεί ότι της αναλογεί. Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο στόχος μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους, με σεβασμό αλλά σε καμία περίπτωση με φόβο».

Θα γίνουν επιπλέον κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι;

«Είμαστε σε αναζήτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, στην προσπάθεια να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος στα μετόπισθεν».