Δύο "Κύπριοι" στο Λιθουανία - Μάλτα

Στο παιχνίδι της Τρίτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ ανάμεσα στην Λιθουανία και την Μάλτα υπήρχε διπλή "κυπριακή" εκπροσώπηση.

Οι δύο τερματοφύλακες του αγώνα όχι μόνο αγωνίστηκαν στα κυπριακά γήπεδα αλλά εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους. Πρόκειται για τους Ernestas Šetkus και Andrew Hogg. 

Ο πρώτος ήταν κάτω από τα γκολπόστ της Λιθουανίας η οποία επικράτησε με 2-0 της Μάλτας. Ο Šetkus πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα στο παρελθόν, αγωνιζόμενος με την φανέλα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα την περίοδο 2010-2012 φόρεσε την φανέλα της ομάδας της Λευκωσίας σε 41 παιχνίδια. Την σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε με την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας σε 31 ματς. 

Απέναντι του ο Μαλτέζος,  Andrew Hogg ο οποίος την περίοδο 2013-2014 διέπρεψε με την την ΕΝΠ και αγωνίστηκε σε 24 ματς. Οι δύο τους αν και είχαν πέρασμα από την Κύπρο δεν τέθηκαν ποτέ αντίπαλοι στο νησί. 

Κοινό σημείο πέραν του ότι αγωνίστηκαν στην Κύπρο είναι ότι ο άνθρωπος που τους έφερε στο νησί και συνεχίζει να τους εκπροσωπεί είναι ο Αντρέας Πρίγκιπας.