Γι' αυτό έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενδιαφέρον η μάχη της ανόδου...

Ένωση, Αναγέννηση και Οθέλλος δίνουν την δική τους μεγάλη μάχη με στόχο την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, η Ένωση βρίσκεται στην 1η θέση με 51 βαθμούς, η Αναγέννηση ακολουθεί στο -1 με 50 και ο Οθέλλος στην 3η θέση με 48.

Αυτό που μεγαλώνει το ενδιαφέρον στην μάχη της ανόδου, είναι και η παράλληλη μάχη της παραμονής αφού πέραν του Χαλκάνορα, οι υπόλοιπες δύο θέσεις που οδηγούν στην Γ’ Κατηγορία είναι ανοικτές, τέσσερις ομάδες παλεύουν να τις αποφύγουν (Διγενής Ορόκλινης 25, Ξυλοτύμπου 22, ΘΟΪ 20, Εθνικός Άσσιας 18) και υπάρχουν αγώνες ανάμεσα σε αυτές και στις τρεις που διεκδικούν την άνοδο!

Την επόμενη αγωνιστική (24η) έχουμε τα παιχνίδια:

Εθνικός Ασ. – Οθέλλος
ΑΕΖ – Ένωση
Διγενής Ορ –Αναγέννηση

Αν η Άσσια (18 βαθμοί) ηττηθεί και παράλληλα κερδίσουν βαθμούς το ΘΟΪ (με Αραδίππου εκτός) και η Ξυλοτύμπου (με ΑΣΙΛ εντός) τότε θα χρειάζεται ένα… θαύμα για παραμονή. Ο Διγενής, με νίκη θα ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή αλλά σε περίπτωση ήττας, αν κερδίσουν Ξυλοτύμπου και ΘΟΪ θα μπλέξει άσχημα.

Την 25η αγωνιστική:

Ένωση – Εθνικός Ασ.
Οθέλλος – Ομόνοια Αρ.
Αναγέννηση – ΑΣΙΛ

Το… θαύμα που θα ψάχνει η Άσσια, αν χάσει από το Οθέλλο θα πρέπει να το πετύχει στο Παραλίμνι κόντρα στην Ένωση, εκεί που μέχρι στιγμής μόνο η ΠΑΕΕΚ κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Αν… διπλασιάσει τις ήττες της, αν δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή με Οθέλλο και ΕΝΠ και παραμείνει στους 18 βαθμούς τότε αυτόματα θα υποβιβαστεί ακόμα και αν δεν πάρουν βαθμούς οι πιο πάνω ομάδες αφού στην καλύτερη περίπτωση θα διατηρηθεί το -4 από την Ξυλοτύμπιυ (18-22) και δεν θα μπορεί να καλυφθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, την 25 η αγωνιστική ξεχωρίζει το ΘΟΪ – Διγενής Ορόκλινης (γι’ αυτό και οι δύο ομάδες… καίγονται για βαθμούς την 24η) ενώ ενδιαφέρον είναι και το Αγία Νάπα – Ξυλοτύμπου.

Και τέλος, την 26η αγωνιστική έχουμε τα παιχνίδια:

Ομόνοια Αρ. – Ένωση
Ξυλοτύμπου – Αναγέννηση
Διγενής Ορ. – Οθέλλος

Και οι τρεις ομάδες που θέλουν την άνοδο θα παίξουν εκτός έδρας και μάλιστα σε κοντινή απόσταση! Μάλιστα από τις έξι προαναφερθέντες ομάδες, είναι πολύ πιθανό οι πέντε να… καίγονται (εκτός της Αραδίππου) αφού θα παίζεται η άνοδος των φιλοξενούμενων και η παραμονή των γηπεδούχων. Εκτός και αν Ξυλοτύμπου και Διγενής πάρουν νίκες τις προηγούμενες αγωνιστικές και βολέψουν τα αποτελέσματα της Άσσιας και του ΘΟΪ και… τελειώσει νωρίτερα η υπόθεση.